Langkau ke kandungan utama

Fanfic: Artis Popular Sebelah Rumah (Part 3)

ARTIS POPULAR SEBELAH RUMAH (PART 3)

Arissa dan Imani menemani Chanyeol dan Jimin ke Tesco. Imani berjalan beriringan bersama Jimin di hadapan.Manakala, Arissa bersama Chanyeol di belakang mereka. Dari satu rak ke rak, mereka memilih barang2 keperluan yg perlu dibeli. Debaran di dada Arissa berombak kencang tatkala bersama Chanyeol di sebelahnya. Teringat pada kejadian petang tadi bagaimana Chanyeol dan Jimin mengajaknya menemani mereka ke pasar raya bersama.

Deringan bunyi loceng mengejutkan Arissa dan Imani yang baru hendak menjamu selera.
Imani: Ada orang datangla Icha?
Arissa: Jom pergi tengok.
Arissa dan Imani sama2 pergi melihat siapa yang datang. Tatkala membuka pintu rumah, mereka terkejut dengan gerangan yang datang. Arissa keluar membukakan pintu pagar.
Arissa: Ehh Jimin.Chanyeol pun ada sekali. Ada apa?
Jimin: Annyeong, sorry ganggu.Kami ada benda nak mintak tolong sikit.
Arissa: Ehh, takde ganggu pun. Nak mintak tolong apa? 
Jimin: Hyung...cakaplah.
Chanyeol: err, kami nak ajak awak temankan kami pergi ke pasar raya.Kami baru je pindah sini, kami masih tak biasa dengan jalan2 kat sini.Jadi nak minta tolong awak tunjukkan jalan.Boleh?? 
Arissa: Owh...boleh tu boleh.Tapi kawan saya datang bermalam kat sini.Kesian pulak nak tinggalkan dia sorang.
Jimin: Takpelah, ajaklah dia sekali. Boleh pergi sama2. Kan hyung?
Chanyeol: Ne..
Arissa: Emm,kalau camtu bolehlah.
Chanyeol: Lau camtu kita pegi pukul 8 malam ni ye.Kitorang balik dulu ye.Jumpa nanti.
Arissa: Okay.

Chanyeol: Arissa, are you okay?
Kedengaran suara Chanyeol mengembalikan Arissa ke alam nyata.
Arissa: Haa...err saya okay.
Chanyeol: Jauh betul awak mengelamun. Saya panggil awak pun awak tak dengar.
Arissa: hehe.. sorry. Dah selesai ke pilih barang? Ada apa2 lagi ke yang awak perlukan?
Chanyeol: Dah. Semuanya dah cukup,tinggal nak bayar je.Jimin dengan kawan awak pun dah tunggu kita kat kafe depan tu.
Arissa: Owh yeke.
Chanyeol: Yup.Okla jom kita pegi bayar dulu. 

Chanyeol menolak troli yang penuh dengan barang2 yang dibeli ke kaunter pembayaran.Arissa mengikut di sebelah.Selesai membuat bayaran, mereka pergi ke kafe yang di tunggu Jimin dan Imani. Dari kejauhan, Jimin melambai ke arah Chanyeol dan Arissa. Sampai di meja yang diduduki Jimin dan Imani, mereka melabuhkan duduk.
Chanyeol: Jimin-ya, dah order makanan ke?
Jimin: Belum.Kitorang tunggu hyung je.
Chanyeol: Arissa, Imani, awak orderlah apa yang awak berdua nak.Saya akan belanja korang hari ni sebagai tanda terima kasih sebab sudi temankan kami hari ni.
Arissa: Thanks Chanyeol.
Chanyeol: most welcome..

Selepas beberapa minit mereka membuat pesanan, makanan yang mereka order pun sampai.Sebelum pulang mereka makan dahulu. 

************************************
Selesai saja makan, mereka singgah di Taman Tasik Melati. 
Jimin: Hyung,Jimin dengan Imani nak pegi jalan2 sekejap ye.
Chanyeol:Yelah. Tapi jangan lama2 sangat.Kitorang tunggu kat sini.
Jimin: Ne arasso. Jom Imani.
Arissa: Kau pun sama ye Iman.Jangan pegi lama sangat.Jaga diri.
Imani: Kau jangan risaula.Aku tak pergi mana2 pun,dekat sekitar tasik ni je.

Jimin dan Imani pun pergi berjalan di sekitar tasik. Arissa dan Chanyeol pula mengambil duduk di satu bangku kecil yang terletak di tepi tasik itu. kawasan tasik itu sangat cantik pada waktu malam dengan cahaya2 lampu yang bewarna warni menerangi sekitar kawasan taman tasik itu. Ramai yang datang melepak di situ menikmati udara malam.

Chanyeol: Selalu ke awak datang sini?
Arissa: Tak selalu sangat.Dulu, masa ibu dan ayah saya masih ada, saya dengan abang Azil selalu datang sini. Arissa berasa sebak pabila menyebut tentang arwah ibu dan ayahnya. Chanyeol yg perasankan riak wajah Arissa berasa bersalah.
Chanyeol: Owh, mianhae.Saya takde niat nak buat awak sedih.
Arissa: Ehh takpe.Awak tak salah pun. Saya cuma rindukan diorang je.
Chanyeol: Emm, cantik betul tempat ni.
Arissa: Tempat ni memang cantik. Terutama waktu malam camni. Dulu, saya dengan abang saya suka main belon kat tepi tasik tu.

Tersenyum Chanyeol memerhati Arissa. Entah kenapa hatinya begitu berdegup laju, dan pandangan matanya tak mampu dialihkan dari melihat Arissa.
Arissa: Kenapa awak tengok saya camtu? Ada apa2 ke muka saya? 
Chanyeol: Takde pape. Saya suka tengok awak. Awak ni cantik sangat.
Arissa: Takdelah. Saya biasa je.
Merona merah wajah Arissa dipuji lelaki yang menjadi kesukaannya.

Chanyeol: Saya nak tanya boleh?
Arissa: Silakan..Tanyalah.
Chanyeol: Awak dah ada boyfriend?
Arissa: Dulu ada,sekarang takde lagi.
Chanyeol: Owh...okay. Adalah chance saya nak tackle awak,hee...
Makin merona merah wajah Arissa. Hanya senyuman yang dapat diberikan oleh Arissa.
Arissa: Awak mesti best kan jadi artis popular.Ramai peminat awak. 
Tersenyum Arissa memandang Chanyeol. Chanyeol pun turut membalas senyuman Arissa.
Chanyeol: Awak bukan peminat saya ke?
Arissa: Saya..saya..Ye.
Chanyeol: haha, comel la awak ni. 
Kata Chanyeol sambil mencubit pipi Arissa. Dikala itu, mereka bagaikan di awang-awangan. Debaran di hati masing2 makin laju berdegup. Masing2 hanya saling berpandangan. Suasana sepi seketika sehingga Jimin dan Imani kembali kepada mereka. Dalam perjalanan pulang, Arissa dan Chanyeol hanya diam seribu bahasa.

***********************************
Pagi itu, Chanyeol bangun awal. Dia menyimpan barang2 yg dibeli semalam. Tak sempat dia nak kemaskan semalam kerana dia masuk tidur awal semalam. Selepas mengemas dapur, dia memasakkan sarapan pula. Siap saja sarapan, dia memanggil adik dan kawan2nya.
Taehyung: Wahh...sedapnya bau.
Baekhyun:Yes, bokkeumbap..(** nasi goreng)
Jimin: Hyung,nak roti.
Chanyeol memberi roti bakar kepada adiknya.
Chanyeol: Baekhyunee, ada apa2 berita tak daripada manager hyung kita?
Tanya Chanyeol dan menghirup air dalam cawannya. Baekhyun yg sedang makan nasi gorengnya lantas seperti teringatkan sesuatu.

Baekhyun: Owh...ada. Aku nak bagitahu kau semalam tapi kau dah tidur.
Chanyeol: Aku letih semalam,tu yang tido awal.Berita apa? 
Baekhyun: Ada dua.Good news and bad news. Mana satu kau nak dengar dulu?
Chanyeol terdiam seketika. Seperti sedang berfikir berita mana yg hendak dia dengar dulu.
Chanyeol: Good news dulu.
Baekhyun: Good news adalah kita akan buat konsert kat sini. Next week.
Taehyung: Woahhh... best tu.Kita pun dh ada kat sini.Dah tak lama lg tu.
Jimin: Betul tu.Kan hyung..
Chanyeol: Ye.So, diorang bila akan datang sini?
Baekhyun: Lagi 3 hari diorang datang.Senang diorang nak practise and discuss dengan kita pasal konsert kita.

Chanyeol mengangguk sebagai tanda mengerti.Air di dalam cawannya dihirup.Tapi hatinya masih berdebar dengan berita buruk yang belum dia tahu.
Chanyeol: Berita apa yang bad news?
Baekhyun menarik nafas2 sebelum menjawab.Wajah mereka dipandang.
Baekhyun: Bad newsnya, emm.. kita kena balik lepas konsert kita.Kita kena buat preparation untuk keluarkan album baru kita.
Chanyeol terdiam. Rasa sedih tergambar jelas diwajahnya. Baru sahaja nak menyesuaikan diri di sini, mereka perlu kembali ke Korea.
Jimin: hyung, gwaenchanha? Kitorang tahu hyung still nak duduk sini lagi, tapi kita tak boleh buat apa2..
Baekhyun: Yes, true.Lagipun TaeTae dengan Jimin pun kena balik untuk jadual mereka jugak.
Jimin dengan Taehyung sama2 mengangguk. 
Chanyeol: Ne, gwaenchanhayo.Hyung naik dulu. Nak siapkan lagu. 

Chanyeol lantas naik ke atas. Kakinya terasa berat melangkah anak tangga.
Taehyung: Kesian pulak tengok Chanyeol hyung.
Jimin: Ha'ah. Kesian hyung dia tak boleh nak bersama dengan Arissa.
Baekhyun: mwo? Apa kena mengena dengan Arissa?
Jimin: Ya hyung..Hyung tak nampak ke Chanyeol hyung sebenarnya sukakan Arissa?
Taehyung: Betul la cakap kau Jimin.Chanyeol hyung nampak happy giler bila dia dengan Arissa. 
Jimin: Maja! (**that's right)
Baekhyun: Emm, kita kena tolong Chanyeol.
Taehyung: Betul.We have to help him.

Masing2 mengangguk. Mereka bertiga naik ke studio. Semoga Chanyeol boleh meluahkan perasaannya pada Arissa sebelum terlambat...

Bersambung...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…