Langkau ke kandungan utama

Please…I Need Your Attention!!!

Assalammualaikum….

Hari ni tema untuk entry kali ni still sama jugak dengan entry yang sebelum ni, iaitu tema C. I.N.T.A”…Takda tema lain ka???Hahha,actually tema sebegini yang best dalam dijadikan topik perbualan..Tambahan lak,soal hati perasaan ni isu yg paling famous untuk dijadikan story..Majoriti sekarang ramai remaja yang bercinta-cintun,apalagi budak sekolah menengah pun dah pandai bercouple skang…Budak sekolah rendah pun tak kurang hebat gak bercinta,betul x???

Ok,berbalik kepada main topic..ATTENTION???Setiap individu especially perempuan pastinya amat mengharapkan perhatian daripada pasangannya..Aq tak nak cakap hal orang lain,tapi bagi aq sendiri perhatian dari si dia amatlah diperlukan.Atleast,tawula yang dia betul2 sayangkan kita or x??.

Benda ni senang je,tak susah pun…Tak perlu dating setiap hari,setiap minggu..Cukupla sekadar benda yang simple jekk.Contoh,tanya khabar?,ucapan selamat pagi or selamat malam,tanya dah makan ke belum??,tengah wat apa??? and lain2..Walaupun kecil,tapi dapat menunjukkan sikap caring tu sendirik..Pertanyaan2 kecil pun dah cukup bermakna dah bagi kami si gadis ni..

Aq pernah mengalami situasi dimana terasa diri diabaikan tanpa khabar berita dari si dia..Atlast,relationship ni tak dapat bertahan lama..So,aq jadi dah mula fobia dengan relationship start dari situasi sebegini..Bagi diri aq sendiri,atleast satu mesej pun jadila untuk aq tahu perkembangan dirinya..Bukannya apa,aq takut jika dia langsung tak mesej or tak contact aq,kang dia mula nak ada orang lain..Aq dah selalu kena macam ni..Bukan tak boleh faham kesibukan dia,tapi aq dah terkena banyak kali situasi macam ni…Sebab tu aq sangat harapkan perhatian dari si dia..Aq tak harapkan hari2 dia mesej,tapi atleast mesejla walaupun sehari satu mesej sahaja…

Apalagi dia jauh dari aq…Aq dikutub utara,dia dikutub selatan…Memangla aq tak tahu apa yang dia buat kat sana…So,risiko dia curang memang ada..Sedangkan yang dekat pun senang nak curang apalagi yg jauh..Ye,tak???..Tak boleh nak kol mesej setiap hari pun,mesej ja time free…Hanya tanya khabar, pesan pape yang patut, luangkan masa untuk dengar masalah kita..Tu ja,bukan sekadar hanya ucap i love u, i miss u…Aq tak perlukan perhatian 24 jam,tapi kenala ada gak ruang untuk aq skittt..Barula tahu dia betul2 amek berat dan sayangkan aq..

Bukan lelaki je perlukan perhatian,kasih sayang dari gfnya,kami para2 gf jugak perlukan perhatian,kasih sayang dari anda para2 lelaki sekalian…Lagipun, perempuan dan lelaki saling memerlukan..Betul tak????

Sampai sini jela ea…Renung2kanla ea…
Sekian…



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…