Langkau ke kandungan utama

Peel Pengguna Applikasi Sosial….

Assalammualaikum

Yeaaaa…masih lagi bernafas dengan idea baru untuk entry blog aq ni…ideala sangat kan??Padahal mati kutu dah otak aq nak cari idea nak bukak story tentang apa,fuhhhh…Sementara tengah duk cari best story aq layan game Candy Crush dulu,hahahha…Daa abes main aq sambung balik ehhh???....

Extra:-
Media Sosial=Laman Sosial=Social Application
***
Ok, story yang sangat best aq share aq punya experience…Majoriti masyarakat skang especially golongan remaja pasti mempunyai “Social Apps” seperti FB,Twitter,Whatsapp,WeChat,Line, dan sebagainya..Aq jugak tak ketinggalan,huhuhu…Diflashback semula, aq mula dengan FB,diikuti dengan Twitter, Blog, instagram,Wechat dan Whatsapp,hehehe…

Sebenarnya,macam2 ragam pengguna aplikasi sosial yang kita dapat lihat sendiri tak kira sama ada lelaki or perempuan…Jom tengok peel mereka2 semua yang penah jadi pemerhatian aq,huhuhu…

~~Dari status disetiap aplikasi ni pun senang kita lihat sendiri..Boleh dikatakan setiap hari, setiap saat, setiap jam, pasti akan ada status yang akan sentiasa dihupdate..Aq tak nak kata kat orang lain..Sebab aq pun kekadang pun buat benda yang serupa,hahahha…Dulu, aq memang ketagih Fb,tapi dah lama2 jadi bosan pulak,huhu…

~~Ok,back to main story,kita dapat lihat melalui status kat media sosial ni, Yang jadi rimas apabila status yang sangat kerap dihupdatekan..Setiap aktiviti yang dilakukan setiap saat pun nak diceritakan dilaman sosial,hahaha…Ok,kita positif,maybe dia just nak share suma aktiviti dia,tapi janganla benda2 yang tak penting dimasukkan sekali..Orang tak nak amek tahu pun sebenarnya…

~~Tak kurang jugak yang menjadikan media sosial sebagai medan untuk meluahkan perasaan ketidak puas hati mereka kepada seseorang..Atau pun tempat meluahkan perasaan sedih or kecewa atas sebab sesuatu..Hello, dulu aq pun buat yg sama,tapi kadang2 jerrrr,hehehhe…Better, lau ada masalah or pape yang tak berpuas hati janganla diluahkan dimedia sosial,sebab orang akan fikir yang bukan2 pasal kita.Ada masalah luahkan kepada Allah,bukan hupdate status.

~~Ok, yang ni aq sangat2la suka nak share storyyyyy..Ni berkaitan dengan sesetengah perangai golongan Lelaki,hoho...konfem ada laki yang tak senang duduk bila hal diorang disebut,jeng3....Siapla hampa,hahaha...Ok, based on my experience, setiap kali chat dengan mana2 boy yg aq langsung aq tak kenal,mesti ada antara  yang cuba nak “masuk jarum”..Haish, tak kurang jugak cuba paksa2 orang supaya sukakan dia...Eewww, aq mencikkkk perangai depa cenggini..Baru je tengok profile picture, perempuan yg cun2 skit,mula bajet macam dah mula sukakan orang tu...Hello, ingat kami perempuan2 ni ikan,yang boleh pilih macam kat pasar!!!..Aq selalu kena situasi ni..Lau setakat kawan2 biasa, bolehla terima lagi..Tapi ni sampai paksa2 orang untuk terima dia dah pehal...Dari cakap elok2 tak nak faham bahasa..Last,terpaksa cakap kasar dengan dia..Naseb tak kena sihir,hish...Mintak simpanglaa...So, kepada lelaki2 diluar, janganlah paksa perempuan yg korang suka untuk terima korang..Lau, ditolak janganla sampai sihirkan dia tu...

~~Trend menukar nama profile memang jadi habit barangkali...Tapi, agak2 la nak tukar pun,janganla asyik nak tukar setiap saat,setiap detik...Lau nak tukar pun, biarlah berpada-pada..Bukannya apa, duk asyik tukar,sampaikan kawan2 nak cari profile korang punyala payah...

~~Menghupdate status keagamaan sangatnya bagus..Boleh memberi manfaat dan ilmu pengetahuan kepada sesiapa yang membacanya...Tapi, yang jadi kepelikan aq, bila ada orang yg komen yang boleh mengecilkan hati orang tu..Means, yang tak boleh terima teguran or status yang cuba disampaikan...Apala salahnya, terima ja teguran tu walaupun teguran tu datang daripada seorang pelacur...

Tu jela kot,kita jumpa dilain entry...
Bye..


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…