Langkau ke kandungan utama

Review…Filem: Awak Nak Kahwin Dengan Saya????

Assalammualaikum….

Alhamdulillah, broadband aq dahpun melepasi limit quota…So, means…line dah ok semula, hehhehe…Ok,aq tak nak buang masa nak taip panjang,kang satgi aq merapu benda len pulak, hahahaha….;p

Kelmarin,aq dengan memberku Dayah sempat tengok wayang..Macam biasala kat Aneka Jitra Mall..Filem yang kami decide nak tengok, filem Awak Nak Kawen Dengan Saya???”...Serius, memang tak rugi tengok, sebabnya….memang kami dalam dewan tergelak terbahak-bahak ja,huhuhu…Tapi still kontrol lagila, huhu…

Sipnopsis Filem:-
Mengisahkan kisah percintaan antara Andika dan Puteri.Andika merupakan ketua editor yang sangat tegas.Manakala Puteri bekerja sebagai pembantu peribadi Andika yang sentiasa kelam-kabut namun merupakan seorang yang peka dan bijak.Sara yang merupakan bekas kekasih Andika telah menjemput beliau ke majlis perkahwinan dan telah mencabar Andika untuk membawa teman wanita sebagai bukti Andika telah melupakan kisah percintaan mereka.Andika meminta bantuan Puteri untuk menyamar sebagai kekasih beliau dan Andika mengajaknya berkahwin.Sara tidak berpuas hati dan mula menimbulkan konflik dalam perhubungan mereka yang baru sahaja hendak bermula.

Komen aq tentang filem:-
Ok,jalan cerita dia sangat besttttttt…Sarat dengan elemen komedinya..Good job kepada para pelakon…Yang paling aq suka dimana adegan yang sangat menyentuh hati,ditunjukkan hubungan kekeluargaan yang sangat akrab dan lucu…Karekter yang dibawakan oleh pelakon2 amat menjadi….

Pelakon utama,Erin Malik dan Fezrul Khan pun sangat2la serasi,dan lawak gila watak depa,hahahha…Gelagat depa ni lawak betul,huhu..Gandingan depa sangat sweet,sebab aq macam nampak muka depa ni seiras,tapi tu pandangan aq jerla…Pendek katanya,cerita ni sangat2 best…Bolehla, ditonton untuk hilangkan stress,sebab hampa hanya akan gelak ja,sepanjang tengok cerita ni,hahahha…Ok, i give 5 star for this movie..


***

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…