Langkau ke kandungan utama

Review…Movie:The Amazing Spiderman 2 2014

Assalammualaikum…


Ok,hari ni aq nak buat review pasal movie yang aq tengok semalam..Macam biasa,aq sempatla gi tengok wayang dengan hencik Ajb??Who that guy???Just the same person that i known,huhuhu…

Ok,back to the story…Movie yang aq tengok tu, “The Amazing Spiderman 2..Ok,based on the price,bapak ar mahal gilerrrr,but nasebla berbaloi kitorang tengok…

Info tentang Filem yang Telah digoogle…

The Amazing Spider Man 2 2014 (juga dikenali sebagai The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro di Brazil) adalah judul tentatif dari sequel mendatang untuk The Amazing Spider-Man. Seri lawan mainnya adalah Emma Stone dan dia mengatakan bahwa The Amazing Spider-Man akan menjadi yang pertama tentang apa yang dilihat sebagai rangkaian baru. 

Columbia Pictures
 mengatakan pada Mac 2011 bahawa mereka telah dikontrak oleh James Vanderbilt untuk menulis sequel The Amazing Spider-Man 2 dan pada bulan Ogos 2011 Sony mengumumkan tanggal rilisnya mulai dari tanggal 2 Mei 2014.Columbia Pictures menegaskan bahawa Marc Webb akan menyutradarai sequel the Amazing Spider-Man. Penulis Star Trek Alex Kurtzman & Roberto Orci dan Jeff Pinkner (Fringe) sebagai penulis senario yang sebagian didasarkan pada konsep dari The Amazing Spider-Man.

The Amazing Spider Man 2 Movie Film 2014 Sinopsis

Ini bagus untuk menjadi Spider Man dan bagi Peter Parker (Andrew Garfield) tidak ada perasaan yang cukup seperti hanya berayun antara gedung pencakar langit atau skyscrapers tapi juga merangkul untuk menjadi pahlawan dan menghabiskan waktu dengan Gwen Stacy (Emma Stone), juga harus menjadi Spider Man yang datang pada kenyataan bahwa hanya Spider Man dapat melindungi sesama warga New York dari penjahat tangguh yang mengancam kota.

Dengan munculnya Electro (Jamie Foxx), Peter harus menghadapi musuh yang jauh lebih kuat dari dia dan sebagai teman lamanya adalah Harry Osborn (Dane DeHaan). Peter kembali datang dan menyadari bahwa semua musuh-musuhnya memiliki satu kesamaan yaitu Oscorp dan Peter mengungkapkan petunjuk baru tentang masa lalunya...

Komen aq:

Not bad jalan cerita dia sebab jalan cerita dia lebih kurang still sama dengan filem spiderman yg sebelum ni..Hahaha,aq tak tengok pun sebenarnya movie yang sebelum ni,huhu..Tepuk muka sendiri…

Buttttttt….for this year,movie ni yang paling terbaek,hehe…Sarat dengan unsur kesedihan,romantiknya…End part yg aq rasa tersentuh hati aq yang sedihnya dimana, Gwen mati at endingnya sebab berkorban membantu Spiderman a.k.a Peter or kekasihnya melawan kejahatan..Part ni memang sangat sedihnya..So, i give 5 star for this movie..

So,enjoy your day..Bye…



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…