Langkau ke kandungan utama

Perasaan Jeles/Cemburu..???

Assalammualaikum…

Dalam kehidupan sekarang sangat2la mencabar…Apalagi nak hadapi kerenah2 manusia2 sekeliling kita ni…Macam2 ragam yang dapat kita lihat,especially ragam2 pasangan couple skang,haha….:D

Ok,back to main topic..Perasaan Cemburu or Jalouse”!!!...Dalam relationship mana yang tak ada rasa jelesnya…Almaklumlah,cemburu kan tandanya sayang..Ye dak??..:p
Tp janganla sampai jeles yang keterlaluan,yang tak bertempat…Tu,boleh jadi kerimasan dan kebosanan kepada pasangan anda…Apalagi,gara2 jeles anda itu, anda sampai mengongkong pasangan anda..Kerap kol semata-mata nak tahu apa yang dia buat,tanya ada kat mana,dengan sapa…??Pada pendapat aq,ni dah terlebih sangat cemburu butanya…Bagi perangai aq sendiri,jujurnya aq kata aq memang seorang yang jeles…Tapi,still bertempat…

Aq biasanya akan asa jeles bila dia selalu puji akan kecantikan girls lain…Hello, I don’t like when you say about another girls to me,huhhhh…Of coursela tak suka,sebab kita rasa tercabar…Then,start dari situ akan mula bad thinking about ourself…Contoh,kita akan fikir like this:-

“Aq dah tak cantik ke???”
“aq dah gemuk ke??”
“OMG,muka aq dah berjerawat.Nanti mulalah dia nak cari lain”

Ok,certain boy puji perempuan lain bukan sebab dia dah tak sayangkan kita,tapi lumrah lelaki suka pada kecantikan…Kadang2,diorang saja je nak tengok reaction kita..Mungkin tingkah kita bila jeles padanya sangatla comel,haha…:p

Then,yang akan buat aq jeles,bila kita jalan2 dengan dia kat mana2,then ada girls2 ni tengok ke arah dia,senyum2 kat dia….Arghhhh,sakitnya hati ni..Ok,maybe just xde benda sangat pun…Tapi,entahla hati ni agak rasa tergugatla gak..Apalagi,lau girls tu lagi santek dari aq..Huhhh, tercabar wehh...Tapi,aq wat tak tahu jekk…Kita anggap je dia nak puji boyfie kita hensem..Muka macam vokalis band Republik,hikhik..:p

Sebelum aq tamatkan entry aq ni,sebagai kesimpulannya..boleh bersikap jeles ni tapi hendaklah berpada-pada yang tidak keterlaluan…
Ok,bye…

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…