Langkau ke kandungan utama

Mimpikanmu…

Assalammualaikum and Hai…

***Entry Personal diary Version***
p/s:Harap maaf kerana entry ni mungkin menganggu perasaan dan ketenteraman kalian..Segala coretan ayat di ruangan entry ni hanyalah kisah yang tak sempurna dalam hidupku..Hanyaku yang memahami kisah ini…

“I was think i never remember about someone that i never know our status…
I was think that i never miss about him anymore coz we not contact each other…
I was think i can forget him,but I’m failed…
i can’t lie to myself,that i still have feeling for him…”

Aq sangka aq dapat buang perasaan ni kerana aq berharap untuk membuangnya…Aq tak berdaya menyimpan sebarang perasaan,sedangkan hati perasaanku terasa ragu2 dengannya…Tapi takku sangka aq tak dapat melupakannya…Perasaan yang ada ni masih melekat dihati ni…Sukar sekali untuk membuangnya walauku telah cuba sehabis dayaku….
Merasa beribu rasa bersalahku pada seorang lagi, kerana kesilapanku….Tapi,tetapku cuba untuk melupakannya dan menghapuskan perasaan yang sedang berbuah ditangkai hatiku….Walau bagaimanapun,perasaanku pada si dia yang ingin ku cerita perihalnya ini masih kuat dijaring hatiku…Menguasai jiwa aq…Tapi,apakah dia benar2 yang ditakdirkan untukku???Apakah dia benar2 tulus merasakan perasaan yang sama denganku….

Tiba2 sahaja malamnya tadi aq bermimpikannya….Kenapa??Apa maksudnya mimpi ini??Aq baru saja hendak membuang perasaan itu,dengan tak sengaja aq termimpikannya…Ya,aq masih sayangkannya..Atleast sebagai sahabat baek…But…I’m sure..This just not good friends…Ohhh.. i don’t know why this feeling have to be here…Datang tiada sebab..

Terasa jugak kerinduan yang amat menebal dalam hati ni padanya..Seiring dengan perasaan yang suci dan murni buatnya….Thinking of it, it just dream..So, I take a deep breath…I have to forget about it…Forget about him..Yea, I still love him so much…But, I can’t keep this feeling by alone if he never feel the same…If he feel the same feeling,he will find me where I stay….

***

Ok,kadang2 aq rasa macam ada “split Personality”…Or mudah faham maksudnya, kecelaruan identiti…Lebih kurang camtula…Why I think like that??...Because kadang2 aq berperangai macam lembut,kadang2 macam kasar like a boy…It will change time by time,minutes by minutes…But, I know I’m not crazy..

Kadang2 aq jadi baik semcam,kadang jahat semacam…Tapi, aq tak sakittttt…Maybe ok Cuma stress???..Ok,just don’t think again..Forget about it.. I’m not crazy…

Ok, done…




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…