Langkau ke kandungan utama

Entertainment | My Favourite Bangtan Bomb

My Favourite Bangtan Bomb...

Hai, guys.Entry kali ni aku nak kongsikan khas buat A.R.M.Y kat luar sana..Ehh, bukan askarla, tapi peminat2 Bangtan Boys (BTS)..Bagi kipas-susah-mati BTS mesti penah and wajib tengok video Bangtan Bomb kan..

Bangtan Bomb adalah video pendek grup BTS ala2 video blog / vlog gitu..Lau sapa yg dah penah tengok, konfem mesti akan ketawa terkekek-kekek punya,hahaha..Sapa yg nak tengok boleh cari kat youtube yg official dengan nama channel @bangtantv. And for the english subtittle, channelnya @bangtansubs.

Ok, hari ni aku nak share list bangtan bomb video faveret aku...


1) [BANGTAN BOMB] BTS Runway! (95z cam @2)
Duration: 01: 00 min.
° maknae line V and Jimin (VMin) berjalan catwalk model but in funny way,huhu..Why? Kononnya catwalk,tapi alahai, tak macam catwalk pun hado,hoho..Featuring plak dengan J-Hope and Suga.At the end of video, Suga look so cute.Iloike..^^



2) 1402025 BANGTAN BOMB-Boy's Confession Their Own Way.
Duration: 00:49 sec.
° BTS be a real man.Rap Monster as a mc for this video.Lets read their confession.
Jin: Pretty eyes, pretty nose.How are you so extremely pretty?
Suga: Now my heart is all yours.It doesn't know anything else.
Jimin: How old are you? Are you noona? You're not?Then, that makes me your oppa.
V: Quit playing all hard to get,before i kick you.
Jungkook: Girl, do you wanna go out with me?
J-Hope: Right now is your heart all comfy (×2)?
° V dengan muka seriusnya nampak comel,hewhew..


3) [BANGTAN BOMB] Why are you shaking my heart_- V showtime!
Duration: 01:01 min.
° (BGM: BTS-Boy In Luv)
° Sapa peminat setia V, boleh tengok kecomelan si alien V ni.Kat video ni kelihatan J-Hope and Jungkook sedang makan burger yang ditunjukkan oleh V.Then, Jungkook,V and J-Hope dance boy in luv song.


4) 141103 BOMB- Jimin is on the phone with Ms. A.R.M.Y
Duration: 01:15 min.
° Featuring with V, bermain dengan phone bercakap dengan fansnya..V masih dengan naughtynya mengusik si Jimin,haha...**tak tahu aku nak describe macam mana video ni**




5) 150108 BOMB-Like in a singing room(room?)
Duration: 02: 20 min.
° V and Jimin who downloaded a karaoke app and are showing off their skills.
°First song: BTS-War of Hormone. two vocalist's rapping skills..Ce tengok gelagat Jimin,hais..Kanak2 ribena betul,hoho..
° Second song: Jieun-Pretty Age 25.V singing, Jimin dancing with Jin.Jin ni boleh join 'kegilaan' maknae line ni,haha..
° Third song: Strawberry Milk-Ok.Sexynyala Jimin nyanyi lagu ni dengan menari,haha..
° 4th song: Unknown song. A karaoke more for dancing rather than singing.Jimin still menari, si V ni entah apa2 nyanyinya,hahaha..

~DONE.Thanks for reading~

Ulasan

ezyra taharin berkata…
kalau tgk vid BTS semua nya hyper gila... lebih lebih lagi si V dgn j-hope.disaster lah jadi nye... tgk dorang kat running man pon nak mengekek je krja

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…