Langkau ke kandungan utama

Cerpen: Bangtan Lover's Pt 5


BANGTAN LOVER'S (PART 5)

Cahaya matahari menerjah masuk ke ruang kamar.Sebelum bangun aku menggeliat kecil,melonggarkan urat2 saraf.Jam loceng di atas meja tepi katil menunjukkan pukul 9.00 pg.Bermakna masih ada 2 jam sebelum aku keluar sebentar lagi.Kaki melangkah ke bilik air untuk mandi.Selesai mandi, aku ke almari memilih baju untuk diseterika.

Sedang aku iron baju di sudut hujung bilik, aku terpandangkan dvd album BTS di meja tulisku.Suga yg berikan padaku semalam selepas aku berbual dengan Jungkook ketika aku nak balik.

Aku meminta diri untuk pulang.Dah hampir 2 jam aku di rumah Bangtan Boys.Beberapa langkah keluar dari rumah diorang, Jungkook memanggil.
JUNGKOOK: Lisa...
Aku: Ya Jungkook.Saya nak balik ni.
JUNGKOOK: Kejap.Rumah awak kt depan je.Saya nak tanya, awak free tak esok?
Aku: Esok?? Emm... free rasanya.Kenapa?
JUNGKOOK: saya nak ajak awak datang ke studio latihan kitorang.Kami ada latihan menari esok.Awak sudi tak?
Aku: Err..takpe ke saya datang?
JUNGKOOK: Takpe.Saya harap awak boleh datang.
Aku: Ok,boleh.Esok saya pegi.
JUNGKOOK: Ok good.Esok saya tunggu awak.Kitorang latihan pukul 11 pagi.
Aku: Baiklah.Saya balik dulu.Bye.

Baru aku melangkah ke pintu pagar, Suga pulak yang memanggil.
SUGA: Nanti dulu Lisa.Saya lupa nak kasi ni kat awak. (Suga menyuakan dvd album2 BTS kepadaku)
Aku: Untuk saya? Tapi saya takde duit nak bayar ni..
SUGA: Tak payah bayar.Saya ikhlas bagi ni kat awak,sebagai hadiah perkenalan.Nanti awak boleh dengar.
Aku: Terima kasih ye  Suga.
SUGA: Sama2.
Aku: Saya balik dulu.Bye.
SUGA: Bye.

Bunyi isyarat mesej di iphoneku menghentikan lamunanku.Terus aku berhenti menyeterika dan melihat mesej yang masuk.Mesej dari Jungkook.

'I will wait for you.See you soon'
~ Jungkook
~

Selepas membalas mesejnya.Aku mengemaskan katil dan bersiap untuk keluar.

****
Jungkook tersenyum apabila membaca mesej dari Alisa.Phone di simpan kembali dalam beg sandang.Jimin menghampirinya.
JIMIN: Wahhh..our Kookie look so happy today.Whats up?
JUNGKOOK: Alisa nak datang tengok kita latihan hari ni.I have invite her.
J-HOPE:What? Alisa nak datang? ni yang best ni,haha..
V: Jungkook-ah, you like her right?
JIMIN: Yah..Jungkook dah jatuh cinta
RAP MON: Hyung dengar ada orang dah jatuh cinta?
JIN: Really Jungkookie??
SUGA: With who Kookie
JIMIN: With Alisa hyung.
JIN: Wahh..our Kookie dah dewasa sekarang,haha..
JUNGKOOK: mana ada.Kitorang kawan je.Jomlah kita latihan sekarang.
J-HOPE: haha..muka dia dah merah

Jungkook malu dengan usikan abang2nya.Dia sendiri malu untuk mengungkapkan perasaannya kerana dia sendiri kurang pasti dengan perasaannya.

****
Selepas di hantar oleh abang Faiz, aku berjalan masuk ke bangunan syarikat rakaman Bangtan Boys.Aku boleh saja datang sendiri ke situ, tetapi kebetulan abang Faiz juga ingin keluar berjumpa kawannya,aku pun menumpang abg Faiz saja.Aku membetulkan dress labuhku sebentar dan berjalan sambil memerhatikan persekitaran bangunan itu.

Aku mencari bilik latihan diorang di dalam bangunan itu setelah bertanyakan pada mak cik cleaner yang ada di situ.Akhirnya, aku jumpa bilik yang dicari.Aku dapat lihat diorang tengah berlatih menari melalui cermin di dinding ruangan itu.Dalam sedang aku tengok diorang, bahuku dicuit.Aku berpusing ke belakang.Suga rupanya

SUGA: Hai Lisa.Kenapa awak tak masuk?
Aku: Oh hai Suga.Saya segan nak masuk.Saya boleh je tengok dari sini.
SUGA: Tak payahla segan2, jomla masuk
Aku: Oh ok.
aku pun mengikut Suga masuk ke ruangan latihan diorang.Kedengaran muzik lagu dimainkan.Diorang kelihatan betul2 hebat dalam menari.Terutama J-Hope dan Jimin.

SUGA: Guys..Tengok sapa datang ni.
BTS: Hai Lisa.
Aku: hai korang.Takpe,korang sambung je latihan korang.Saya boleh duduk dekat sini
SUGA: Okla, awak duduk sini dulu.Kitorang berlatih dulu.Awak boleh tengok kitorang kat sini.
Aku: Ok Suga

Aku mengambil duduk di kerusi yang tersedia di sudut bilik studio itu.Dari situ aku dapat lihat dengan mata aku sendiri bagaimana diorang practise.
Suga kembali ke rakan2nya dan melanjutkan kembali latihan diorang.Muzik lagu baru diorang, "fire" dimainkan.Aku ada dengar lagu ni semalam semasa Suga, J-Hope dan Rap Mon mainkan padaku.Tarian diorang sangat best dan bertenaga.

Aku semakin sukakan kumpulan diorang.Lagu diorang best sangat.Suga memerhati ke arahku dan mengenyitkan mata kepadaku.Aku hanya melemparkan senyum.

Selepas 30 minit diorang practise, diorang kembali mendapatkan aku.Jin menegurku.
JIN: Lisa, you look beautiful today.
V: Yes, you look like a princess
Aku: **blush** Thanks.saya biasa2 je
J-HOPE: Thanks for coming Lisa.Bagus tak tarian lagu baru kitorang?
Aku: Best sgt.
JIMIN: Bagusla awak suka.
JUNGKOOK: Yah..hyung.Saya lapar.Jomla kita pergi makan.
RAP MON: Boleh,jom.Lisa, would you join us?
Aku: errr...
SUGA: Lets join us.
Aku: errr..ok
JIMIN: Lets go now

 Aku terpaksa juga mengikut mereka.Kami makan di restoran yang berdekatan dengan studio latihan diorang.Sambil makan sambil berborak.

Bersambung...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…