Langkau ke kandungan utama

Cerpen : Bangtan Lover's Pt 9


BANGTAN LOVER'S (PART 9)

Majlis yang dinantikan telah tiba.Malam ini adalah Pre-Graduation Night bagi semua pelajar  semester akhir fakulti Perdagangan.Aku dihantar abang Faiz ke hotel.Aku menilik dan membetulkan jubah dress labuhku.

Baju ni dibeli oleh mama sebagai hadiah ulang tahun kelahiran aku dua tahun lepas.Baju ni tak pernah ku pakai lagi.Buat pertama kali aku memakai pada malam ini.Dress berwarna pink lembut berbatu kecil di leher baju dan rambut yang didandan kemas dengan penyepit kupu-kupu menambahkan kejelitaan umpama seorang puteri kayangan.Wahhh,puji diri sendiri nampak.

Aku berjalan ke pintu masuk utama hotel dan disambut seorang penyambut tetamu.Aku melangkah masuk ke ruangan lobi hotel.Ramai mata terpaku memandangku.Naik segan aku dibuatnya.Dalam sedang aku hendak ke meja pendaftaran, terdengar suara memanggilku.

Jessica: Hai Lisa.Wah you cantik sangat malam ni.Hampir je i tak kenal you.
Aku: Hehe, thanks.You pun apa kurangnya.You pun cantik.
Jessica: Tapi you lagi cantik.Tu tengok semua orang asyik pandang you je.Konfem you pasti akan menang gelaran Queen of The Night malam ni.
Aku: Ada je you ni.Jomlah daftar cepat.Nanti boleh kita masuk. Kami berdua pun mendaftar dan masuk ke dewan yang diarahkan.Setelah masuk kami duduk di meja yang disediakan.

Dalam aku sedang berbual dengan Jessica, kumpulan Bangtan Boys menghampiri kami dan masing2 duduk di meja yang sama bersama kami.Masing2 bersuit hitam dan putih.Kacaknya.. Jungkook duduk di sebelahku.

Jin: Hai girls.Wahh, Lisa..Awak rupanya.Awak cantik betul malam ni.
Aku: Thanks Jin.You pun hensem malam ni.
Jimin: You like a princess today.
V: Betul.Untung sape yang jadi puteranya..Right Kookie. Kata V sambil menepuk bahu Jungkook.Aku lihat sekilas ke arah Jungkook.Mata kami bersatu tiba2 apabila dia beralih memandangku.Aku hanya tersenyum.

Suara pengacara majlis kedengaran menandakan majlis akan dimulakan.Selepas bacaan doa, majlis diteruskan dengan ucapan dari Pengarah Kolej, Ketua Jabatan dan Penolong Ketua Jabatan.Selepas ucapan2 mereka, kami semua menjamu selera sebelum acara seterusnya dimulakan.

****
Selepas 20 minit menjamu selera, acara yang dinanti2kan bermula.Persembahan pelajar dan pertunjukan fesyen rakyat Asia.Dan setelah itu, persembahan yang dinanti-nantikan oleh semua pelajar adalah persembahan dari Bangtan Boys.Semua pelajar bersorak apabila melihat Bangtan Boys yang berdiri di atas pentas.

Mereka membuat persembahan yang memukau dengan 3 buah lagu, "Boys With Fun, I Need You dan Run".Selepas lagu Run dinyanyikan, Jungkook berkata di atas pentas.

Jungkook: Thank you for support us.Lagu seterusnya ini kami nak tujukan khas untuk seorang gadis yang berada disitu.
(Jungkook menunjukkan jarinya ke arahku.Semua yg memerhatikan ke arahku.Aku terkejut dan rasa sangat malu.) Jungkook menyambung.."Alisa, this song is for you.Terimalah, Miss Right."

Mereka menyanyikan lagu Miss Right.Dibahagian korus, Jungkook menyanyikan dengan penuh merdu sambil matanya memandang tepat ke arahku.Berdebar aku memandangnya..

"Yes you're my only girl
neoneun naege choego
neoui harureul algo sipeo,
neoui hansumi doego sipeo
 Yes you're my only girl
neoneun naege choego
yeonghwa sogeseona isseul geosman gatdeon geu saram
 nalssimajeo ttag joheunde neowaneun ttag indeushae nan
 gati georeobolkka
hamkke georeobolkka
nalssimajeo ttag joheunde nawaneun ttag indeushae neon
 soseol sogeseona isseul geosman gatdeon geu saram
baro neoya"

****

Selepas selesai persembahan Bangtan Boys, kini tiba acara penyampaian hadiah bagi pemenang2 cabutan bertuah. Ahli2 Bangtan Boys kembali duduk di meja.

Di saat penyampaian hadiah, Jungkook yang duduk kembali disebelahku berbisik padaku.
"I want to give you something." Aku memandangnya.
"What is it?" Jungkook mengeluarkan sesuatu dari poket kemejanya putihnya.Sebentuk cincin emas putih berbatu diamond dikeluarkan.Jungkook berkata.

"Alisa, saya dah jatuh cinta pada awak.Will you be my girl?" Aku terpana mendengarnya. Ahli Bangtan Boys memandang ke arah kami.Aku merasakan air mataku bergenang tiba2. Air mata gembira dan terharu.
"Yes, i do." Aku mengangguk dan menjawab.Cincin disarungkan ke jariku oleh Jungkook menandakan aku sudah berpacaran dengannya.Kami saling berpandangan dan tersenyum sesama kami.

Kini, tibalah acara terakhir.Pengumuman King and Queen of The Night.King of The Night diberikan kepada pelajar kelas lain.Manakala, untuk title Queen of The Night kedengaran pengacara menyebut namaku.
"Queen of The Night for Pre-Graduation Night 2016 jatuh kepada Maria Alisa."

Jessica: Lisa, i told you.Congrates Lisa. Aku terkejut.Aku pun berjalan ke pentas dan menerima trofi dan tiara disarungkan padaku.Semuanya bertepuk tangan. Aku kembali ke tempat duduk.
Suga: Tahniah Lisa.
Aku: Thanks Suga.

Majlis pun selesai dan kami sempat bergambar sebelum balik. Jungkook yang tetap setia disebelahku tersenyum memandangku.Dia sempat berbisik padaku."Congrates.You are my queen." Aku senyum memandangnya.
"Thank you Jungkook.Walaupun awak bukan pemenang King of The Night tapi awak tetap King of my heart." kataku sambil memeluk lengannya.
"I love U Alisa."
"I love u too Jungkookie."

~THE END~

[P.S: Syukur cerpen ini dapat ditamatkan.Harap maaf jika ampa terasa bosan membaca cerpen ini apalagi dengan watak cerpen ini.Ini hanyalah rekaan semata2.Aku menggunakan nama2 retis korea kerana untuk mudah meluaskan imaginasiku,hehe..Plus, i'm a A.R.M.Y.
Maaf jika ada kesalahan grammar BI disini.
Sekian]



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…