Langkau ke kandungan utama

Mac Challenge #8 | Menangani Masalah Putus Cinta

Assalammualaikum...

Haa...tibalah ke entry untuk Mac Challenge yang terakhir ye kakak, habang, hadek sekelian....Disebabkan aku dah tak ada idea yang meletops plus da makin malas nak membelek-belek blog, so aku decide nak tamatkan saja cabaran ni..Huhu,aku tahu mesti ada yang tengah berhoorayyyy kan??..

Okla, untuk hari ni, for the last entry for this challenge, adalah tentang putus cinta...Kira umpama tips la kot,huhu..Sapa yang pernah bercinta cintun ni mestila akan pernah mengalami putus cinta..Banyak faktor yang menyebabkan kes putus cinta ni..Sama ada hubungan jarak jauh or dekat...

Bagi aku, bab putus cinta ni memang perkara wajib dalam setiap kali bercouple..Tak pernah kekal pun,lalala...Time aku first time couple and putus tu, lumrah la bila nangis berhari-hari kan,tapi bila da beberapa kali putus tu da asa annoying nau nak nangis,hoho...Bukan tak da perasaan okehh...

Ok, cara aku macam mana nak handle kes frust sebab clash ni...
.
.
.

1) Macam orang lain gak, mestila nangis2, tapi takla terlalu tertonggeng punya frust,huhu...Means, paling minimum aku punya nangis pun setakat 1 hari tu je...Bukan tak sedih, cuma air mata aku pun dah tak larat nak kuar sebab sakit putus cinta,apalagi puncanya dari lelaki2 hampeh ni,huhhh...

2) Then, aku akan dengar lagu2 sedih yang menunjukkan mood sakit hati sebab clash dgn pakwe...Tapi, aku still tak nangis..Sebab masa tu aku da tak mau ingat lagi perkara yang menyakitkan hati..Bajet, hati keras sangat kan...Tapi, better tak payahla dengar lagu2 sedih sangat..Just,happykan diri dengan lagu2 yang happy, yang boleh memotivasikan diri..

3) Delete all about ex...Ahamboi, broken english yang sangat kan...Tak payah nak simpan apa2 pasal ex tu,gambar, mesej, nombor phone dan sebagainya...Wat apa nak simpan benda2 yang melibatkan jantan tak guna tu..Oopss,terkasar plak..

4) Move on...Untuk cari pengganti idakla buat masa terdekat tu...But, buat sesuatu yang boleh menggembirakan hati sendiri..Sambil2 tu boleh memuhasabahkan diri...Just think positive..Setiap yang berlaku ada hikmahnya..If putus cinta, Allah tu nak tunjukkan bahawa mungkin itu bukan pasangan yang sesuai untuk kita...Lau dah tak da jodoh nak wat camna kan??

5) Tak payah nak hupdate status ke-frust-an dalam media sosial..Buang masa saja suma tu,memalukan diri sendiri jee..Tak perlu nak bagi satu dunia tahu,orang bukan kisah pun..Orang nyampah lagi ada..Be careful ok...

Tu jela kot..Aku nak log out da...Kita jumpa lagi di entry lain jika aku rajin nak belek2 balik..
Bye..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…