Langkau ke kandungan utama

Mac Challenge #6 | Lagu-Lagu Kegemaran

Assalammualaikum...

Hai korang...Tibalah ke cabaran seterusnya.Entry kali ni nak story tentang lagu-lagu faveret aku yang sering aku layan..Jenis perangai aku kan,if aku mula first time dengar sesuatu lagu yang dimana aku dah mula jatuh hati dengan lagu tu, aku akan kerap ulang lagu tu banyak-banyak kali sampai aku naik bosan...:)

Actually,lagu yang aku suka dengar tersangatla banyak...Tak semua okehh...So,aku tak boleh nak anggap dia sebagai lagu faveret..If lagu tu sedap dipendengaran telinga aku means aku sukala...Maknanya, tak da ciri khusus yang boleh jadikan sebagai lagu kegemaran aku..

Memandangkan aku ni fanatik jugak Kpop,so korean song menjadi pilihan dikala kebohsanan...Butttt..depends on mood la nak dengar lagu rentak muzik camna..:)

Mood romantik,nak rasa diri ala2 di awang-awangan,nak berjiwang karatzz:aku prefer layan lagu English Romantik..Sebab lagi menaikkan mood jiwang aku tu,huahua...Lagu melayu aku suka jugak tapi pada aku jiwang melayu ni banyak yang sedih2 sangat...Tak syoklah tangkap2 sedih ni..Hidup must happy mehh..Lau tengah frust tu okla nak layan lagu2 sedih nihh..Apa2 pun depends la dengan unsur muzik tu agar boleh disesuaikan dgn mood..
Cth lagu unsur romatika de amor ni:
~ My Baby You by Marc Anthony
~ How do i live without you

Mood happy go lucky: aku prefer dengar lagu2 korea or malay..Tapi yang menggambarkan rasa kehappy-an...
Cth lagu: 
~ Happy by Pharrel Williams
~ She Looks So Perfect by 5 Second of Summer

Mood sedih2 frust menonggeng nanges sebaldi: Time ni orang kata jiwa tengah kacau bilau plus ribut taufan tsunami melanda..Ehh, over pulak aku punya metafora..:p
Cth lagu:
~ Kisah Dongeng by Stacy
~ Aku Bukan Untukmu by Rossa

Ok bye...
Jumpa lagi..
:)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…