Langkau ke kandungan utama

Mac Challenge #4 | Tempat Percutian Idaman

Hai....
Bercerita tentang tempat percutian idaman ni memang menjadi kegemaran i sebab i suka sangat jalan2,hehe...**suara gedik kedengaran**

Diberi pilihan antara Oversea dengan dalam Malaysia, yang mana menjadi pilihan??Of coursela Malaysia je kan..Negara kita sendiri pun tak kurang hebat jugak, banyak tempat menarik yang boleh dilawati...Bak kata mak i, "buat apa nak jalan2 kat luar negara lau dalam Malaysia tak jalan habes lagi"

Betul la gak kan, kat Malaysia ni tak abes terjah lagi pun ada hati nak gi luar negara,hahaha..Tapi tak salahkan lau sekadar simpan impian...:)

Ok, tempat percutian di Malaysia yang menjadi faveret i nak pergi dan menjadi tempat idaman i, adalah Cameron Highlands and Pulau Langkawi.

Sebab pilihan Cameron sebab i suka cuaca sejuk and suka pemandangan ladang teh kat sana yang sangat cantik..Sangat romantik bila honeymoon kat sana..Leh feeling2 ala Ombak Rindu,kehkeh..Masa gi dulu tak berapa puas jalan sangat..Pilihan Pulau Langkawi coz i sukakan pantai...Udara yang nyaman,bolehla jalan2 berdua dengan En Future Hubby kat pantai Chenang waktu malam..Best sangat bila g situ waktu malam..Tambah lak bila leh tengok matahari terbenam...

Oversea??I of coursela teringin nak g Korea...Wahahaha, gara2 fanatik KPop terus fall in love dengan negaranya...Tapi aku jugak tak lari dari teringin nak kembali jalan2 di Krabi Thailand,huhu...I pernah pergi Krabi masa sem 6 dulu..Sapa pernah baca entry expedition i ke sana dulu taula macam mana tempatnya..

Naseb saja ada subjek Expedition untuk kos i dulu,dapatla gak merantau ke luar negara...Merasala jugak atleast kan??Tapi takla dapat jalan2 sangat sebab ikut lecturer kan??Tapi Krabi pun cantik..If korang g sana bila berjalan area Ao Nang beach make sure kena pandai nego harga..Harga sangat boleh tahan agak mahal..Aktiviti island hopping at Krabi sangat best..Lebih best dari Langkawi,haha...Kondem ke apa ni??hehe..xdakla..Sangat berbeza ye island hopping antara kedua-duanya..

Lau asa diri mabuk laut tu stand by la ubat apa2 yang patut..Tapi yang paling best ke sana, keramahan rakyatnya sangat Ramah tamah belaka..Tak susah nak komunikasi,huhu...

Terasa panjang lak entry ni...Ok jumpa lagi..Bye...:)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…