Langkau ke kandungan utama

Spontaneous #8


Hai...

“I Love You” is easy to say when
other words fail or get in the way.
• Attention and awareness is freely
given, and faults are ignored or
quickly forgiven.
• Begging or pleading is not required
for affection.
• Family, friends and work don’t
compare to you.
• Good surprises, gifts of laughter and
togetherness often arise.
• If you find this list makes sense, then
it’s likely you have experienced love.
• It’s easy to forgive, forget and move
on when something goes wrong.
• Love doesn’t need to be chased, as it
is easily found.
• Love is not one-sided. If it is, or feels
that way, then it’s likely unrequited.
• Love stands up for you any time
there is trouble.
• Mind, body and soul are appreciated
and respected.
• No one walks away without a plan to
return.
• No other lover exists in the mind of
your partner. There is no competition.
• Plans are made and kept, or the
excuse is true.
• Sharing is open, honest and without
hesitation.
• The relationship is worthy of safety
and protection.
• There are answers to your questions
of where, when, how, or why.
• There are no secrets regarding your
relationship and it’s good
companionship.
• There is a deep and profound
connection.
• There is constant and consistent
contact.
• Time is always planned and reserved
just for you.
• What your family and friends think
does not impact your relationship.
• You are worth more than the cost of
anything they could buy.
• You don’t have to buy anything to
make someone happy or feel strong.
• You find comfort and clarity in your
respective roles, and they make you
feel whole.
• You will always be welcomed in your
lover’s company.
• You’re comfortable with each other,
no matter what others say or do.
• You’re not left lonely or alone.
• Your lifestyle doesn’t get in the way
of a love which has no bounds.
• Your lover seeks to understand your
problems and frustrations.
• Your needs are a top priority over
most people and things.  

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…