Langkau ke kandungan utama

Slim Or Kurus???

Assalammualaikum…

Hai korang….Mood aq agak serabut coz stress gilaaaaaaaaaaaa…Lebih stress dari duk gaduh dengan hencik boyfie lorrr….But why??Aq skang tengah stress tahap dewa bila dengar suara2 sedap duk perli or maybe dalam nada hairan bin ajaib dengan tubuh badan, isk3…Macam nak je aq jerit kat satu benua Malaysia ni yang badan aq memang kecittttttttt,so xperlula kot nak perliiiiiiiiiiiiii…Sedihhhhh kottttt…L

Kenapala dalam banyak2 perkara pasal tubuh badan aq jugak jadi topik utama,adoiiiiii..Dahla aq agak pendek,pastu masuk pulak bab badan aq yang kurus nihhh,terasa sangat rendahnya dirinya pun adoiiiii…Nak jugak sekali lagi aq jerit kat satu benua negeri Kedah ni,aq bukan kecik tapi slimmmmmm…Ok,just kat negeri sahaja,bhahaha…

Tak kisahla kurus ka slim ka apa,sebab the main issue is about my body…And,punca utama bikin gue stress adalah orang sekeliling aq duk kata kat badan aq yang makin kecik ni,means kurus sangatla kot pada pandangan aq…Tak kisahla macam mana bentuk teguran pun,tapi yang jelas aq agak sadis when listen that comment…T_T
Apa, ingat orang gemuk ja kena kutuk???Orang kurus macam aq ni,pun kena sekali,aigoo..Buktinya ayat2 macam ni yang aq kena:-

~ “Long,kenapa makin kurus jerr”,My sister-in-law said…
~ “U,macam kurang makan je”,someone that i called A.H said to me dengan nada perli,huhu…

Huwaaaaaaa…please stop said like thatttttt…Mana tak tensen aq ni..Mana2 ja mesti tegur badan aq yang kurus ni…So,aq pun tengah proses dengan misi aq yang nak menaikkan semula berat badan aq,huhu…Wish me luck ok…Last aq timbang last year,weight aq 42..So,nak naekkan skit supaya nampak berisi kembali…Tapi tak gemuk okehhhh…Barula nampak santek nak bergaya,muahahaha….Aq pun skang tiap kali terjaga tengah malam mesti turun dapur makan…Maybe dengan cara ni boleh naikkan berat badan aq,huhu…

Ok,sampai sini..

 BTW,
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN yang bakal menjelang tidak lama lagi….
Mudah-mudahan amal ibadah kita akan diterima,dan peroleh pahala berlipat kali ganda,Aminnnn….


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…