Langkau ke kandungan utama

Pengorbanan Dalam Relationship

Assalammualaikum….

***Theme Song:Dengarlah Bintang Hatiku,by De Meises***

Hai korang…Welcome back after a week dear,bhahaha…Dalam sesuatu relationship adakah pengorbanan sangat penting bagi korang????Tu soalan yang agak cepus cemas aq kasik kat korang???..Ok,maybe pada pendapat sesetengah orang cinta amat memerlukan pengorbanan..But aq tak rasa ni sangat tak relevan dah…Sebab bukannya macam dalam drama2 melayu kat tv tuhhh…Sorang dari keluarga kaya,sorang dari keluarga yang susah bertemu,berkenalan dan bercinta…Means,dalam erti kata lain cinta antara dua darjat..Berlainan taraf…

Pada zaman sekarang,kebanyakkan individu sekarang especially kaum perempuan banyak yang dah berjaya,bekerjaya tinggi,hidup mewah..So pendekatan kepada berkorban dari segi kekayaan untuk cinta amatla tak relevan sangat…Ok,ni just pendapat aq jekk…So,tak heran pengorbanan yang dibuat melalui sanggup tinggalkan kekayaan,kemewahan pangkat darjat demi mengejar cinta dah tak banyak yang berlaku…Sebab semua orang dah sama2 hidup berada,hahahaha…

Pada pendapat aq lagi,pengorbanan dalam relationship lebih sesuai bagi mereka yang sudah pun berkahwin..Lau blum kawen apa sangatla pengorbanan kita tu..Lau hubungan tu terhenti sekerat jalan,tak ke sia2 pengorbanan tu????Haaaa…panasnya isu,hahaha…

Sebab pe aq kata cenggitu??Ok,ni aq punya sebab,kebanyakkan perempuan sekarang,kerana sebab terlalu sayang,terlalu cinta sampai sanggup menggadaikan maruah diri pada insan yang bernamaJantan”….Sorry,terguna bahasa kasar…Tindakan ni tindakan yang paling bodoh…Sampai dah tak tahu halal haram…Terlalu sangat percayakan lelaki camtula…Kononnya bila dah kasi apa yang dia nak,then yakin sangatla yang dia tu boleh setia dengan hang,yakin sangatla yang dia bertanggungjawab….Oh,my…Wahai sayang2ku sekelian,janganlah cepat sangat anda percaya pada janji manis insan bernama lelaki ni…Belum tentula dia nak bertanggungjawab kat hampa lepas dia dah sedut suma madu” hampa tu…Hope fahamla kot…Means that,dia dah rampas korang punya “Virginity”…Serius wehhh…takde maknanya dia nak bertanggungjawab…Pada pendapat dia, perempuan yang dah rosak xlayak jadi bini dia…Nampak tak permainan dia disitu…

Ok,tu baru dari segi maruah diri..Tak kurang jugak yang korbankan duit..Dimana menanggung kekasihnya…Lau tanggung girl takpe lagi,sebab boleh latih diri untuk menjadi ketua keluarga yang bertanggungjawab…Tapi,yang paling dahsyatnya,perempuan yang kena tanggung teman lelakinya…Punya baik sangat nak kasi duit semata-mata kerana sayang….Hello,sepatutnya dia yang kasi duit kat hang bukannya hang yang bagi duit kat pakwe hang tu….Lagipun,dia bukannya laki hang lg,xpayah nak tanggung dia sangatlah…Patutnya dia yang kena keja cari duit,bukannya hang nak kena support dia pun…Agak2la nak tolong pun..Hish,pelik2 betul la…


Setakat sini dulu…Pikir pikirkan,renung renungkan…Bye…

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…