Langkau ke kandungan utama

Kata-Kata Orang Luar

Assalammualaikum…

Hai korang…Hari ni aq punya mood still nak story tentang tema “Love Story”..Tapi,apa kena-mengena dengan tajuk entry kat atas tu..Ok,ni intro story hari ni…Kata2 orang luar????..Korang pernah tak diprovok oleh orang lain tentang relationship korang???

Sebagai contoh,macam orang kata hubungan korang dengan si dia tak sesuai ke and suggest suruh korang clash dengan dia…Ok,apa perasaan korang bila perkara ni terjadi..??Adakah korang akan percaya apa diorang cakap?

This my opinion…Pada aq,biarlah orang cakap apa2 pun,tentang kita punya relationship,sebab hanya kita yang tahu arah tuju kita dalam berhubungan…Orang luar tak perlu nak masuk campur…Okey,maybe dari segi sudut positif mungkin diorang Cuma nasihatkan untuk kebaikan kita…Tapi,kita kenalah pandai mempertimbangkan yang terbaik untuk kita juga.Mereka boleh nasihatkan,tapi segala tindakan yang perlu diambil oleh kita sendiri perlulah memberi kebaikan pada kita dan jugak orang lain dimasa hadapan.

Perhubunganku dengannya yang jauh diutara dan selatan tu pun tak ketinggalan dari kata2 orang luar yang mungkin boleh menjejaskan hubungan kami…Kata2 yang benar2 menusuk kalbu mengatakan mungkin si dia ada orang lain disana…Bila aq dengar orang kata camtu,agak risau jugak,berkemungkinan perkara sedemikian boleh terjadi gara2 kami jauh dan perkara sebegini pernah terjadi sebelum ini hanya gara2 si dia tidak menghubungi aq..Tapi,aq lebih mengambil tindakan berdiam diri,dan aq percayakannya…Jika dia benar2 sayangkanku,dia pasti tidak akan sama sekali cuba mendustai cinta ini…Chewahh,ayat cannot go…

Orang luar boleh cakap apa saja,tapi kita yang kenal dia macam mana??Anggap ja diorang cakap camtu sebab jeles sebab tak dapat kita,huhu…Tapi tak bermakna orang luar tak boleh bagi nasihat..Boleh,tapi janganlah sampai berniat nak porak-perandakan hubungan orang lain…Pada diri aq sendiri,jika aq ada masalah dalam hubungan aq,dan tak dapat menemui jalan penyelesaian,barula aq akan mintak pendapat dari orang2 yang aq boleh percaya especially kawan2 baik aq…Selagi aq tiada sebarang masalah,aq hanya perlu diamkan sahaja…Lagipun,aq jenis bukan suka nak mengheboh-hebohkan aq punya relationship sebab takut lau tak bertahan lama,diri sendiri jugak malu…J
Okla,setakat sini dulula ea…Kita jumpa dilain entry,Bye..


p/s:Aq yakin dengannya,dan biarlah takdir yang menentukan segalanya…Doakan semoga kebahag!aan kami berpanjangan..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…