Langkau ke kandungan utama

Entertainment | Ini Adalah Nasib: Kami Bukan Pilihan Pertama

Ramai orang ketika menonton drama akan secara tidak langsungnya dipengaruhi oleh sesetengah watak.Betul tak? Malah akan merasa watak itu memang diwujudkan serta merta untuk dia dan watak itu harus dimainkan oleh pelakon itu saja! Namun rupa2nya ramai pelakon yg mmbintangi drama popular itu bukan dlm senarai calon pilihan pertama pasukan produksi. Ttp disebabkan peluang ini baru membolehkan kita melihat oppa yg mmbuatkan kita larut dlm plot.


1) Ji Sung : KILL ME HEAL ME
• Tema karya skizofrenia pd satu waktu lalu sgt popular,antaranya ialah lakonan Ji Sung "Kill Me Heal Me" dan Hyun Bin "Hyde, Jekyll, Me" yg mana turut disiarkan dlm tempoh sama. Tetapi rating dan topik perbualan KMHM berakhir dgn sukses sekali. Lakonan Ji Sung bkn saja menerima banyak pengiktirafan malah dia turut berjaya memenangi Anugerah Actor Terbaik dlm MBC Drama Awards 2015! Adalah difahamkan, pd mulanya Hyun Bin dijemput utk membintangi Kill Me Heal Me ttp dia memilih utk membintangi Hyde, Jekyll , Me. Namun tak disangka ia kemudiannya tlh mengubah nasib mrk berdua.


2) Song Joong Ki: Descendants Of The Sun
• Descendants of The Sun yg telah membuka satu lembaran baru untuk drama Korea. Ketika proses pemilihan pelakon mrk menghadapi banyak rintangan dan Song Joong Ki ketika itu bukan calon pilihan pertama. Sebaliknya, Jo In Sung, Won Bin, Gong Yoo dan Kim Woo Bin semua pernah dipilih namun kesemua mereka telah menolak tawaran itu berikutan tema drama itu ialah tentera. Namun watak tentera itu telah menarik perhatian Song Joong Ki. Dia yg masih menjalani khidmat tentera selepas selesai membaca skrip drama itu terus bersetuju akn melakoni drama itu. Menerusi peluang ini dia berjaya menjd Superstar aliran Korea kini.


3) Jo Jung Suk: Oh My Ghostess
• Kalau Oh My Ghostess dikatakan merupakan karya sukses bg Jo Jung Suk.Dia berpandukan peranan sikap cerewet ttp berhati baik tukang masak Kang Sun Woo tlh meraih bnyk komen yg baik. Ttp sebenarnya drama ini pd asalnya bukan mencari dia utk membintanginya. Adalah difahamkan, calon pilihan pertama pengarah dan penulis skrip ketika itu ialah Choi Daniel. Ketika itu Choi Daniel juga tlh bersetuju akn mmbintangi drama itu namun akhirnya dia terpaksa menolak tawaran itu berikutan masuk khidmat tentera, jd baru ada Chef skrglah.


4) Seo Hyun Jin: Another Oh Hae Young
• Adalah dikatakan watak "Oh Hae Young" yg dibawakan oleh Seo Hyun Jin dlm drama "Another Oh Hae Young" tlh dianggap oleh penonton, selain dia tiada org yg dpt melangkaui peranan itu. Namun, dia sebenarnya bukan calon pilihan pertama utk pelakon wanita utama pd asalnya. Pd awal permulaannya, pasukan produksi tlh mncari Kim Ah Joong dan Choi Kang Hee tp kedua2 mrk ketika itu tlh menerima tawaran karya lain. Oleh itu, akhirnya watak itu jatuh ke tgn Seo Hyun Jin.


5) Kim Woo Bin: The Heirs
• harus dikatakan wlupun berdiri disebelah plakon lelaki utama yg memiliki kaki panjang Lee Min Ho, Kim Woo Bin tetap amat mencuri perhatian dlm drama "The Heirs" Dia berjaya mmbwa watak "Choi Young Do" yg memiliki sedikit sifat keanakan, egoistis ttp amat mementingkan persahabatan dgn amat baik. Juga berpandukan watak ini popularitinya terus melinjak tinggi. Pd awalnya, calon pilihan utk watak "Choi Young Do" ialah Jung Yong Hwa (C.N. Blue) ttp tawaran itu ditolak berikutan peranan itu adalah pelajar sekolah.


6) Kim Soo Hyun: Moon Embracing The Sun
• Adalah difahamkan pd mulanya, pasukan produksi ingin mencari Joo Won memainkan watak Raja dr dinasti Joseon "Lee Hwon" ttp disebabkan ketika itu dia sedang menjalani penggambaran drama Ojakgyo Brothers dan menyebabkan jadual kerjanya padat dan terpaksa melepaskan tawaran itu. Watak itu kemudiannya jatuh ke tangan Kim Soo Hyun dan ini baru membolehkan kita melihat imej cinta mulia seorg Raja.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…