Langkau ke kandungan utama

Review: Showtime Infinite Ep. 7

Question: Infinite who is well known for their teamwork! Prove your teamwork with telepathy.

Mula2 mereka prlu melakukan telepathy test terlebih dahulu.Mereka perlu mndgr soalan dan mnjwb dimasa yg sama.

TELEPATHY TEST 1:
Infinite's representative song is?
- Dongwoo & Woohyun : Be Mine
- Sunggyu: Bad
- Infinite F (L, Sungyeol, Sungjong) : Be Mine
- Hoya: Pretty

TELEPATHY TEST 2:
Infinite's representative dance routine is? (Mrk perlu mnjwb dgn buat actionnya dance)
- Woohyun & Sunggyu: isyarat tgn "Be Mine"
- Dongwoo: Unidentified ??
- Hoya & Sungjong: Scorpion dance BTD
- L, Seungyeol: Be Mine

TELEPATHY TEST 3:
Infinite's visual rank, who is the 3rd place?
- Dongwoo: Said Sungjong
- Woohyun, Sunggyu, Hoya, Sungyeol, Sungjong: choose Woohyun
- L : Sungyeol

kemudian, personal telepathy time dimulakan.The members will go outside one by one.
1. In another room:
FIRST Telepathy mission:
 1) pick a car seat number on the chart
2) Go out and sit on the number you picked
3) if you overlap with the others choices, get off together.

-Sungjong: 7
- Woohyun: 3
- Hoya: 4
- Dongwoo: 2
- L : 2 ( L+ Dongwoo GET OFF)
- Sunggyu: 7 (Sunggyu+ Sungjong GET OFF)
- Sungyeol : 3 ( Sungyeol+ Woohyun GET OFF)
#MISSION FAILED#

Kesudahannya, mereka perlu bergerak ke lokasi yg seterusnya berasingan.Hanya Hoya yg bergerak naik kereta dan yg lain bergerak dgn naik teksi.Teksi 1, L, Dongwoo, Woohyun.Teksi 2, Sungyeol, Sunggyu, and Sungjong.

2. Di tempat seterusnya
From now, do the rock, scissor and paper.Choose one member only.Hasilnya, Dongwoo yg terpilih.The winner has to leave and get on the car outside.The remaining members, enter your own room.L, di bilik tidur.Sungyeol di studio fotography, Woohyun dan Hoya di ruang yg ada sofa, Sunggyu di ruangan make up, Sungjong di dapur.

SECOND Telepathy mission:
DW→ Only able to call one member only.
Member who receive the call→ call another member again
If one member receive another call, the mission will be ended.
→The member who receive the call will move by taking the car until the next filming site.
→ if you don't receive the call from another member in 10 minutes, move to the next destination by yourself

1)Dongwoo→L
2) L→ Sungyeol
3)Sungyeol→ Sunggyu
4) Sunggyu→ Sungjong
5) Sungjong→ L
# MISSION FAILED#

Hoya and Woohyun terpaksa bergerak sendiri ke lokasi seterusnya krn tidak dapat panggilan telefon dgn berjalan kaki.Member lainnya bergerak dgn kereta.

3. Di sebuah restoran.
THIRD Telepathy mission: Dinner meal telepathy mission
1) choose one ingredients out of the seven
2) If no one overlaps with another person, you succeed in telepathy.

- Sungyeol, Sunggyu, L choose gas
- Woohyun and Hoya choose frypan
- Sungjong and Dongwoo choose pork belly
#MISSION FAILED#

Mereka membakar daging menggunakan 'torch' yg diletakkan pd gas. Merekapun menikmati daging itu..**eeww..**

4. Di studio Woolim Ent.
Last telepathy mission: Part change telepathy mission
1) (Except your part) choose a different member's part and sing it.
2) choose a song so all 7 don't overlap if you complete the song, you succeed on this mission.

Bermula dgn Woohyun, memasuki ke studio rakaman dan menyanyikan lagu bhgian member lain.Lagu yg dinyanyi adlah: Come Back Again.

-Woohyun: part Sunggyu
- Sunggyu & Dongwoo: part Woohyun
- L & Hoya : part Sungyeol
- Sungyeol & Sungjong: part Dongwoo
#MISSION FAILED#

~DONE~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…