Langkau ke kandungan utama

Sembang Blogging with Cik Naz a.k.a Misz Chenta Lavender

Hai,annyeong…

Mungkin ada antara kalian sudah pun ketahui bahawa diriku meminati dunia blogging ni since zaman sekolah menengah lagi..So,terciptanya akaun blog-ni adalah wujudnya sebabkan minat ni..Sesungguhnya diri ni tidaklah terlalu tahu hundred percent tentang dunia ni..Ya,lebih kurang masih mentah dalam bidang yang sudah lama bertapak dalam teknologi media sosial ni…Segala perkara yang melibatkan reka bentuk,templat,dan segalanya tentang blog ni hanyalah i sendiri yang pelajari..Dan tidaklah mendapat didikan dan tunjuk ajar dari sapa2 pun...

Sesungguhnya wujudnya akaun blog ni disebabkan sengaja jugak jari-jemari ni gatal untuk meregisterkan diri diakaun blogger.Sebelum wujudnya akaun ni, i pernah  daftarkan akaun yang first,tapi disebabkan i terlupa e-mail dan password maka terpaksa mula mengulangi daftar semula akaun blogger ni,huhu..
I make this blog not because to be a famous..Tapi just suka-suki nak jadikan ia sebagai diari peribadi didalam laman sesawang.And,bertujuan untuk mengabadikan sebagai kenangan melalui setiap hasil penulisan dimasa hadapan…Untuk mendapat follower yang ramai sama sekali tidak pernahku tercapai dimindaku…Almaklum sajala i seorang femalu,huhu…

Penciptaan blog ni lebih kepada untuk bacaan insan2 yang tersayang,huhu..Sekiranya i sudah bekerluarga,mungkin bakal suamiku dan anak anakku berniat untuk membaca hasil tulisan ni..Maka,segala entry ni perlula entry yang baik,yang boleh memberi sedikit kebaikan buat mereka mereka itu..

Segala kata-kata,or ayat-ayat dalam blog ni yang berkemungkinan telah mengguris hati mana2 pihak harapla diampunkan..Diri ni menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf..Diriku cumala insan biasa yang tak lari dari melakukan kesilapan…=)

Sampai bila akan terus menulis blog??Emm,sesejujur jujurla sayang memang sebenarnya tidakku dapat mengagak sampai bila blog ni akan terus ditulis buat tatapan para pembacaku…Adakah sampai i sudah berumah tangga???..Adakah sampai i menutup mata ini??..Adakah bakal berhenti menulis blog ini???...

Oopss…yang  terakhir tu agak mungkin menyedihkan or menggembirakan,huhu…Jika hal itu terjadi,berkemungkinan besarla jugak ia berlaku dalam masa2 yang terdekat ni…Tapi,apapun tidak dapatla i nak memberi jawapan yang pasti and belum boleh mengkonfemkan keputusanku…Just wait and see…

Jika berhenti,atas alasan apakah??Jika anda semua nak tahu,sebenarnya banyak sebab yang menghalang penulisan entry ni..Sepanjang berblogging ni dah pun masalah masalah ni terwujud…So,memang tak dapatku nak elakkan dari halangan2 dan masalah ni..Tak dapatku nak jelaskan masalah2 ni dengan lebih detail..

Sampai sini dulula..Jika ada ruang,akanku kembali menaip..Jika seandainya i akan berhenti blogging,maka kalian janganlah bersedih kehilanganku dengan entry2 baru,huhu…

Okla,sekian… Jagalah diri ampa suma naa…Bye…

-----------------------------------------------------------------------

“Kadang-kadang kita terlalu banyak menangis kerana orang yang kita sayang sering melukakan hati kita,sehingga kita tidak-sedar tentang insan lain yang sedang menanti untuk mengelap air mata kita dan menantikan cintanya terbalas”

~unknown~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…