Langkau ke kandungan utama

Aktiviti Sebelum Melelapkan Mata

Hai….

Sebelum aku nak mulakan ayat bagi entri aku hari ni,dengan dukacitanya aku nak isytiharkan sesuatu yang mungkin menggembirakan or menyedihkan kalian2 sekelian yang setia baca blog ni..** itupun if bacala kan**

Ok,perkara yang aku nak bagitawu adalah berkemungkinan besar aku akan berhenti berblogging buat sementara waktu or buat selama-lamanya.. ia belum dapat dikonfemkan secara muktamad lagi..Bukannya,aku tidak sayangkan dunia blogging ni tapi disebabkan laptop aku dah rosak dan tak boleh digunakan lagi..So, i make this decision..Aku mungkin akan stop blogging…Apa2 pun just wait and see…if aku blogging lagi means,aku gunakan mana2 sumber yang boleh aku aktif taip entry baru…

Okla,dah tak mawu sedih2..Lau nanges air mata darah sekali pun,benda dah tak boleh undur lagi dah..Dah tak boleh nak wat pa dah, isk3…Yela,nak repair pun ongkosnya enggak ada..makanya,dibiarkan jela rosak sebegitu,huhu…
Berbalik pada tajuk entry hari ni,aktiviti2 sebelum melelapkan mata.Means,apa yang aku buat sebelum tidur dibilik tidur…So,jom tengokk..:)

First: Karaoke kuat2 dalam bilik
~~Selalu,aku akan buat aktiviti if da sangat2 bosan,huhu…Aku pasti akan pasang lagu2 faveret aku sama ada kat handphone or laptop then,aku pun mulala mensumbangkan lagunya nyanyi2 sorang…Lau jiran tetangga tak tidur lagi konfem ingat aku gila,hahaha..Sebab diorang dengar kuat sangat aku melalak..My mom,pun dah tak larat nak dengar,huhu…**Bilik aku kat atas sahaja,dan dinding just dinding papan,so sah2la memang boleh dengar sampai bawah and luar…**

Second: Guling-guling atas katil
~~ni antara perkara wajib la bila dah sedap landing atas katil queen i tuhh…Yes,guling2 memang best sangat sebab tilam yang sangat empuk memang amat nyaman tido,hoho…Sila nyampah dengan ayat nihh,muahahah…

Third: Belek2 handphone.
~~Belek2 handphone memangla lumrah dah,huhu..Sama ada berwechat,wassap, instagram,facebook,twitter and so on…if ada kesempatan masa,on the phone a.k.a bergayut dengan hencik boyfie sangat2 dinantikan,hoho…

Fourth: Tulis diari
~~satu lagi aktiviti kesukaan aku apabila tiba mood nak tulis diari dalam buku diari,huhu….Memang jadi kewajipan aku zaman aku sekolah dulu,ada buku diari yang aku boleh tulis apa2 sahaja sebagai luahan hati aku…





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…