Langkau ke kandungan utama

Saya Ok,Saya Happy!!!!...




 Assalammualaikum….
Hai…Saya ok,saya happy…Actually,aku pun tak tawu nak letak tajuk apa…Lastly,kuar idea nak letak tajuk ni…Tapi entry kali ni,pun aq tak tawu nak kuar story apa,grrr…Tapi,adala gak kena mengenanya dengan personal life aku ni haa…Cuma bezanya dari segi kawan2, emosi , family and so on,ngeee…
************************************************************
Ok,aku story dalam relationship..Dalam setiap relationship mesti akan ada pasang surutnya,mesti akan dugaannya.Tak kirala relationship jarak jauh or dekat.(Tak perlula kot aq nak cite dengan detail tentang bentuk2 dugaannya...)Tak selalunya indah dalam perhubungan sebab disinila kita akan diuji untuk kita membuktikan adakah kita mampu bertahan atau tak dalam relationship ni…So,nak tak nak kenala ready dari segi emosi mental dan fizikal utk hadapinya..:)
Paling mencabar sekali dalam hubungan jarak jauh.. Aku dah melaluinya,so aq dah biasa dengan keadaan ni,huhu…Perhubungan jarak jauh ni tak macam jarak dekat yang boleh berjumpa,berdating selalu,setiap hari,setiap minggu…Paling minima pun,leh jumpa setahun sekali or sebulan sekali,hoho…So,memang akan saling rindu rinduan la kekdahnya…Tapi okla kan??Tak dakla nak jemu hari2 asik jumpa ja,ye tak???
Tak selalu contact??Jarang on the phone??Tak jumpa??Ok, selesa ke tak??Jangan ditanya selesa ke tak dengan keadaan sebegini..Sebab dah jodoh,(errkk…),sebab dah sayang dan cinta…So,nak tak nak kenala gak menyelesakan diri dan terima situasi yang jarak jauh ni,ngee…Aku dah terbiasa dengan keadaan ni dimana jarang nak dapat attention 24 hours…Pada permulaannya tipula lau aku tak terasa kecewa or sedih,sebab xdapat nak spent time together with boyfie…But, i just positive jerr…Pujuk hati sendiri,said boyfie bz dengan keje2nya,so tak dapatla selalu contact…Tak boleh jumpa”Lama kelamaan aku dah boleh terima hakikat ni…Sebab tula,saya ok,saya happy…Walaupun jarang berhubung,saya tetap happy,huhu…***senyum jerr sampai ke telinga***

Dalam relationship jarak jauh,pun mesti akan ada risiko untuk curang…Tapi,apa pun balik pada diri sendiri gak..Lau dah memang jujur sayangkan pasangannya,takkanla sanggup nak berlaku curang…Sedangkan yang dekat pun belum tentu jujur setia,ni kan jauh.Pada aku sendiri,aku tetap cuba simpan kepercayaan buatnya tapi tak maula hundred percent,sebab aku pun tak nak benda yang sama terulang lagi…Apa2 pun tetap positif…Aku pun malas nak fikir sangat..Aku Cuma nak happykan diri aku jaa…J
Ok,sampai sini sajala ehh…Semoga relationship korang berkekalan hingga ke jinjang pelamin…Bye… “SAYA OK,SAYA HAPPY”



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…