Langkau ke kandungan utama

Personaliti Seseorang Berdasarkan Warna Anak Mata

Assalammualaikum…

Hai korang…Untuk entry hari ni aq nak share satu information yang aq peroleh dari sumber hencik google…information ni sangat2 menarik bagiku sebab ada kaitannya personaliti dengan warna anak mata…Setiap orang mempunyai warna anak mata yang berbeza mengikut genetik kan??Betul kan??..Like me,aq punya warna anak mata berwarna hitam…So,aq nak sangat tawu adakah karekter warna anak mata hitam ni memang sama persis perangai aq atau tak????So…ni la info yang aq dapat…Lets,check it out…


(A)Warna anak mata HITAM

#Seorang yang penuh semangat
#komited terhadap kerjaya dengan memberikan tumpuan 100% terhadap tugasan  yang dilakukan.
#seorang yang berdaya saing dengan cara melakukan tugas yang diamanahkan dengan sebaik mungkin.
#seorang yang perahsia dan tidak mudah terpengaruh dengan perasaan sendiri.
#Sukar jatuh cinta,tetapi apabila telah mencintai seseorg pasti akan menjadi pecinta yang setia.
#seorang yang boleh dipercayai
#suka menegakkan kebenaran walaupun tahu dirinya yang bersalah
#Bukan seorang yg penyabar & tdk suka menunggu terlalu lama.

(B)Warna anak mata COKLAT.

#Seorg yang sukakan alam semulajadi
#Tidak mementingkan kebendaan(materialistik)
#Seorang pecinta yang hebat dan tahu bagaimana utk membuatkan pasangan berasa istimewa dan mempercayai mereka.
#Kelihatan menarik dan nampak comel
#Seorang yang suka mencari kawan baru.
#Takut menunjukkan perasaan sebenar dihadapan orang lain
#Pandai bergurau dan boleh menggembirakan orang lain
#Kreatif dan mempunyai citarasa yg tinggi terhadap fesyen
#Seorang yg bijak & boleh memberikan nasihat kepada orang lain.

 (C)Warna anak mata BIRU

#Kelihatan lebih muda.
#Seorang yang menarik,menawan dan peramah.
#Spontan dan bertenaga di dalam menjalani kehidupan.
#Memiliki kelebihan semulajadi untuk menggembirakan orang lain.
#Suka membantu orang lain dengan penuh keikhlasan
#Mahukan keluarga yang bahagia bersama pasangan dan memerlukan komitmen yg sepenuhnya dari pasangan
#Memiliki kuasa pemerhatian yang tajam
#Suka membebel dan tidak pemalu
#Suka mengekspresikan perasaan mereka secara terbuka

(D)Warna anak mata KELABU

#Bersifat kepimpinan krn mereka memahami isu2 kedua-dua pihak yg tdk bersefahaman dan mampu menyelesaikan masalah dengan cara tersendiri.
#Seorang yang kuat dan tabah
#Mudah menyesuaikan diri dengan persekitaran baru
#Tidak suka berdiam diri dalam jangka masa yang lama
#Seorang yang pintar dan pandai berniaga
#Kelihatan tenang dan disenangi oleh orang disekeliling mereka
#Bersikap rasional dan penyimpan rahsia yg baik
#Memastikan diri dan persekitaran sentiasa kemas dan bersih
#Mampu menguruskan kehidupan dengan baik dan membuat keputusan yg bijak
#Seorg pecinta yg setia dgn hubungan yg berkekalan dan romantik

(E)Warna anak mata HIJAU

#Seorg yg bertenaga dan kreatif
#Sukakan pengembaraan dan sanggup menyahut cabaran
#Jika disakiti,pasti akan mencari jalan utk membalas dendam
#Penceramah yang baik dan sangat pintar
#Tidak suka org lain masuk campur dlm kehidupan mereka
#Seorang pecinta yg baik dan menjalinkan hubungan yg berpanjangan.
#Mudah cemburu
#Suka membuatkan org lain ketawa dan mempercayai mereka.


(F)Warna anak mata HAZEL

#Suka menerima cabaran
#Tidak akan berundur di dalam perjuangan dan membuktikan dirinya yg terbaik
#Kurang sabar dan jangan menganggu mereka ketika sedang marah
#Memiliki semua sifat2 org yg bermata coklat dan hijau
#Seorang yg spontan dan suka mengambil kesempatan
#Kelihatan cantik dan elegan
#Di dalam perhubungan selalunya cenderung utk hubungan jangka pendek walaupun romantik
#Seorang yg suka mencuba dan sangat bertenaga serta berani.





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…