Langkau ke kandungan utama

Kenapa Pilih Dia????

Assalammualaikum…

Hai2 sume…Masih lagi tetap di tema yg sama bagi entry hari ni..Apalagi tema cinta dan relationship...Actually aq rasa terbukak minda apabila bercerita tentang hati perasaan,cinta dan relationship ni…Sebab hal ni sangat2 dekat dengan diri aq…J
.
.
.
.
Dalam sesebuah relationship pasti akan pasang surutnya,adanya dugaan dan cabaran…Apalagi,hubungan yg masih panas kerana masih belum terikat dengan ikatan pernikahan..Ketika masih dalam hubungan percintaan ni la akan adanya 1001 persoalan daripada orang sekeliling mengenai pasangan yg kita pilih??? Makanya,disini kita perlu bersedia dari segi mental dan emosi untuk laluinya..

Ni cumala pendapat aq,di mana aq cuba kongsikan melalui pengalaman…Ok,balik pada persoalan tadi??? If kita sayangkan someone tu,mesti akan ada persoalan dan tanda tanya daripada mereka2 disekeliling kita…Sama ada positif or negatif..Misalnya,  “apa yang istimewanya dia pada kita??”, “hubungan kita dengan dia adakah benar2 serius?”,  “serasikah kita berdua??”…

Means,bentuk2 persoalan tu merujuk kepada kenapa pilih dia sebagai pasangan kita????Sebarang relationship pastila perlu ada tujuannya…Iaitu tujuannya pastila untuk menuju ke alam perkahwinan…Betul tak???Kerana itulah perlu memilih pasangan2 yang betul2 sesuai dan serasi dengan kita…Apabila kita dah pun memilih dia menjadi pasangan kita,kita dah pun betul2 sayangkan dia,semestinya kita dapat jawab soalan ini:Kenapa pilih dia?????

Conclusionnya,memilih jodoh yang terbaik bagi diri kita,hanya kita sendiri yang boleh menilai sejauh mana dia mampu menjaga dan membimbing kita..Banyak kriteria yang perlu diamek kira jugak dalam pilih pasangan,seperti pekerjaannya,sikapnya,keperibadiannya dsb..Then,jika kita pilih dia kerana rupa paras,kecantikannya,kekayaannya aq tak yakin jika itu boleh bagi kebahagiaan kerana semua tu takkan kekal…Kerana itula perlu buat pemilihan dengan teliti…Pedulikan cakap2 orang yang negatif pasal pasangan kita..Yang merasa tenang,selamat dan bahagia disisinya,adalah…kita…So,renung2 dan fikir2kan…

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Psstttt…:- pilih dia kerana dia seorang yang sangat matang dan berfikiran jauh..Disamping itu,terlihat jelas sifat2 kepimpinan yang ada pd dirinya…Kerana itu sebab utama yang pilih dia,selain sebab yang lainnya….Mudah2an dia yang dipilih Allah,jodoh yang terbaik…Aminn…

~~N.N~~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…