Langkau ke kandungan utama

Jubah Dress Raya 2014

Assalammualaikum…

Hai…Just lagi berapa minggu sahaja lagi kita dah nak sambut bulan Syawal…So,of coursela kan kita semua ni especially,gurls2 ni mesti tengah sibuk dengan persiapan raya…Nak2 lagi dengan persiapan baju raya…Not just for diri sendiri yang nak prepare,husband dengan anak2 pun kena prepare jugak kan???Tapi tu yang dah kawen…Yang still single tak kawen lagi cam iolls ni memang prepare sendiri lerr…Nak harapkan hencik boyfie,memang tak ar…Sian lak kat dia nak pow dia,hahhaha…

Tapi,tahun ni maybe,berkemungkinan aq takkan beli baju raya…Why???Entahla,maybe aq xde mood nak beraya kotttt..Takpela,baju tahun lepas kan still ada lagi.,so….kita pakai jela yang ada tu dulu..Eh,xmatila tak dak baju baru…So,sebagai alternatif bagi ubati mood xde baju baru aq telah pun decide kita just pakai dress jerrrr…Ala,dress ala2 jubah yang pakai g jejalan tu,huhu…Jadila yang tu pun..Ye tak????

Pilihan untuk raya tahun ni aq lebih pilih dress ala2 jubah ni sebab utamanya sebab nak lari dari konsep yang sama….Yerla,asal time raya je mesti nak kena berkebaya,berbaju kurung bagai kan???So,apa kata ubah sikit dengan baju dress cmni….Lagipun,bukan nak gi jejalan mana pun..Duk umah jekk,huhu…

So,lets check it out….


First Dress..
Ok,ni contoh baju dress yg ala2 jubah…Yang aq decide nak pakai masa first day raya…Aq beli kat nat asun je ni…Tw tak pe maksud nat????Means,pasar…Tw x harganya bape???Murah ja bak hangggg…Aq beli Cuma RM30 saja weiiii…



Second Dress..
Ok,yang ni plak aq beli kat Aneka Jitra Mall…Yang ni len skit,coz dia lebih bercorak army,huhu….Ni pun murah jek mak jemah beli…Harganya,RM29 je..

Okla,tu jela dua dress yang aq plan nak pakai hari raya ni…Sampai sini dulula ea….Nanti bila dah ada story,aq update lagi ok..

Btw….i wish….

“SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI,
MAAF ZAHIR DAN BATIN”

Bye…

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…