Langkau ke kandungan utama

THROWBACK | Koleksi Memory At Cameron Highlands

Assalammualaikum…

Hari ni aku tak nak cite panjang2…Aku just nak kongsikan memori2 sepanjang cuti semester 2 tahun lalu…Perghh,punya lama punya story..Sebenarnya,aku terlupa sama sekali nak story tentang ni,huhu..Tak dakla,sebelum aku mulakan aku punya praktikal sem 4 dulu,aku ada join rombongan kampung aku under UMNO punya organizer.Lebih kurang macam rombongan UMNO la…Then,masa aku praktikal baru tertubuhnya blog aku,so nak story about this trip aku lupa pasal tentatifnya..Sebab tu aku tak story,muahhahaha…Kali ni barula aku story apa yang aku asa aku ingat and apa yang agak best pasal trip ni…

DETAIL ABOUT THE TRIP:

Places:Cameron Highlands
Days:2 hari 1 malam
Transportation:1 biji bas

Accomodation:Chua Gin Hotel at Brinchang,Cameron Highlands

(Pic.1)


(Pic.2)

PLACE:(Pic 1 and 2) at Cameron Valley Tea House Cameron, Bharat Plantations Sdn.Bhd

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


(Pic.3)

**Caption:-
No.one:xsure bunga apa,but seakan2 bunga kemboja,huhu..
No.two:Buah strawberry,nyumm3…
No.Three:Signage information tentang buah strawberry
No.Four:Bunga kaktus


(Pic. 4)


(Pic.5)

**caption:with my kawan sekampung,Dayah(baju coklat),Wani(rakan sekelasku diSMKH,situdung corak harimau kelabu),Adila(tudung pink)
PLACE:(pic 3-5) at Agro Technology Park (MARDI),Cameron Highlands

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 


(Pic.6)



(Pic.7)

**Caption:-Mesin pemprosesan teh…Aku pun tak tawu susunan gambar ni macam mana,hehe…Pakai letak jerr…
PLACE:at BOH Tea Centre,Sungai Palas,Cameron Highlands


(Last pic)
**Caption:-Tak hingat kat mana,LOL..


…THE END…

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…