Langkau ke kandungan utama

Masalah Oh Masalah

Hai2

Setiap orang ada masalah masing2…Setiap orang ada cara masing2 untuk selesaikan masalah masing2…Tapi,tidak seeloknya juga melarikan diri dari masalah tanpa mencari jalan penyelesaian..Masalah pun takkan dapat diselesaikan and masalah tu akan bertimbun…

Lagi untuk memudahkan penyelesaian sesuatu masalah,seeloknya menganggapnya sebagai dugaan buat kita…Maybe,dengan cara ni dapat memotivasikan diri supaya kuat untuk hadapi masalah tu walaupun emm,agak berat..Tu hanyala pendapat aku…Ye,aku tak berada dalam masalah dan situasi kalian,maka tak da hak nak menasihati..

Tapi,aku jugak tak lari dari tiada masalah..Aku jugak turut ada masalah..Lari sejauh dari Malaysia sekali pun belum tentu aku dapat selesaikan masalah ni,and nak tak nak,kena jugak hadap benda ni..Mungkin masalah aku xdala sebesar mana pun,tapi still serius thing yang perlukan jalan penyelesaian…

Jenis aku, if aku ada masalah sekali pun,aku lebih selesa diamkan diri and takkan cite pada orang…And,aku cuba cari penyelesaian sendiri…Disitu,aku cuba tak nak bebankan masalah aku pada orang lain..Baik buruk jalan penyelesaian,aku cuba jugak tanggung sendiri..Lagipun,takkan ada sapa yang akan dapat tolong aku melainkan diri sendiri…

Begitu jugak dalam meluahkan perasaan dan isi hatiku..Aku lebih senang tidak menceritakan pada sesiapa pun…BUTTT, if i want to share i will share to somebody who very close with me,and who understand everything about me…is it bf??No…even pada boyfie sekali pun,aku tak gemar nak bercerita sangat padanya..Kecuali,lau dia sendiri yang bertanya,maybe aku akan cite…
Kadang2,aku suka tulis masalah or nak meluahkan perasaan aku dalam buku diari then aku akan koyakkan apa yg aku tulis…Adalah sikit kelegaan kat situ tapi tak la berapa lega sangat…

Ok,setakat ni saja dulu…Pesanan aku,jika ada masalah sekali pun,cepat2 selesaikan masalah tu agar masalah tu takkan berpanjangan…Lau,perlukan tempat meluahkan masalah,jangan luahkannya dipublic seperti wall facebook,twitter,wechat dan sebagainya….Tapi,berkongsila kepada seseorang yang boleh dipercayai yang boleh memberikan nasihat…Sekurangnya,beban tu mungkin boleh berkurangan…And satu lagi jangan buat keje bodoh seerti BUNUH DIRI,tu bkn setakat tak selesai masalah,malah dapat dosa lagi….Selesaikan satu persatu masalah hampa tu naa…


Ok,bye…

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…