Langkau ke kandungan utama

I have a magic??

***Magic: merupakan kuasa yang luar biasa@ silap mata***

Hai...

Korang rasa rasala kan,magic ni betul2 wujud tak kat dalam alam realiti ni macam dalam tv???Ok,silap mata maybe berkemungkinan memang ada tapi yang macam ala2 kuasa luar biasa macam superhero tu ada ke???
Masa i zaman kekecik dulu,selalu sangat tengok cite2 kartun yang berunsurkan magic ni sampaikan terasa teringin nak ada kuasa yang luar biasa macam dorang,huhu...But,still ada bahaya jugak dengan orang2 yang jahat..

Cite2 yang famous yang guna konsep magic ni macam filem “HARRY POTTER”, “DISNEY WIZARDS OF WAVERLY PLACE”, “SABREENA THE TEENAGE WITCH” and lain2. I suka berangan-angan nak ada kuasa magic ni..Sebab i boleh buat apa ja yang i nak buat dengan bebas,and i apa yang i nak i mesti dapat,kahkah...Tapi, i akan guna ke arah kebaikanla,bukan kejahatan okehhh...

Lau i ada kuasa magic ni, i nakkkk....

(1)Boleh Klon diri sendiri
~~if ada satu lagi diri i yang umpama macam kembar i, i bolehla pegi mana2 sama2...Always together when do something.Pegi study,keje sama-sama.Kan best camni,xdala bosan asik sorang2 jerr lau Hencik Boyfie busy,huhu...Then, boleh share everything dengan dia,menjadi tempat untuk luahkan perasaan...

(2) Boleh kemana-mana saja suka hati
~~magic like pintu kemana saja macam lam kartun Doraemon,tu lagi senang..Nak kemana saja i boleh gunakannya,hahhaha...Memandangkan i xde lesen bolehla i guna magic nak kemana-mana without use any transport,bhahahaha....oopss..

(3) Boleh jadi halimunan.
~~Ok,ni mungkin agak kejam skit tapi maybe bagi kebaikan skit..Why??..Ok, if i can be invisible,bolehlah i gi usha-usha En.Boyfie apa yang dia buat if tak dengan i...Dari situ i boleh tawu jugak yang dia betul2 serius sayang setia dengan i or tak???,hoho...

(4) Boleh buat sesuatu kerja dengan cepat
~~dengan kuasa magic i boleh gunakan  untuk wat sesuatu keje dalam tempoh masa yang singkat.Or jika ada keje2 yang memerlukan melakukan 2 or more keje dalam masa yang sama,boleh gak guna magic.Senang kan?..Just hanya gunakan magic buat keje tanpa perlu guna anggota badan sendirikk,hoho..Oopss,ni sangat malas...

(5) Dapat duit yang banyak
~~Oh,my...Ni lagi yang paling sangat malas,haha..Dengan magic je boleh buat duit  yang banyak yang mencecah juta-jutaan ringgit...Tak perlu susah2 nak kena teruk2 bekerja...Then,dengan mudahnya boleh shopping sakan2,bayar PTPTN i...Wahhh...masyukkk...


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…