Langkau ke kandungan utama

20 Facts About Myself

Assalammualaikum...

Sekarang dah jadi trend 20 facts pulak...So,aq pun nak menyibuk jugakla sertai trend nihh,huahua....Jom tengok facts aq punya...

Bukti pecinta colour pink,huhu...

1) Seorang pencinta warna pink and purple
2) Seorang yang pemalu dan pendiam,huhu...
3) Lambat mesra dengan orang yang tak pernah or baru kenal.
4) Bahagian tubuh badan yang paling aq suka adalah rambut
5) Hanya boleh stay dengan satu jenama produk saja coz kulit aq sangat sensitif,especially muka aq...isk3...
6) Of course fanatik to K-Pop.Lebih suka layan drama korea sbb xbnyak konflik dramanya,weee..
7) Penggila shopping yg most to baju dan kasut
8) Bercita-cita nak jadi novelis since sekolah tp selalu sekerat jalan saja taip novel.T_T
9) Kuar jalan mana-mana wajib pakai jam tangan.
10) Tak suka bermake-up tebal
11) Suka tonton cite romantik english dan layan lagu jiwang english,hewhew...
12) Tak suka drama indon
13) Kulit saya xsantek,sobsob...
14) Sukakan tempat yang tenang dan mendamaikan seperti pantai
15) Kadang2 cepat baran..So, be carefull jgn bagi aq cepat angin...
16) Dalam family aq hanya aq sorang je yg masuk poli..
17) Dulu aq sangat2 xsuka nama aq tapi sekarang kena gak suka,T_T
18) Seorang yang sukakan kucing sebab dorang sgt manja...
19) Dalam family sebelah mak aq, kami cuma ada adk beradik yang sikit je..Mak cik aq ada sorang anak,mak su ada dua orang anak ja,and mak aq pulak ada sorang gak,means aq laa....
20) Kuat cengeng,huhu...
21) Selalu tak kekal lama dalam relationship,isk3...
22) Lebih rapat dengan arwah tok dan mak cik aq drpd family sendiri yang lain...
23) Tak boleh hidup tanpa handphone dan muzik...
24) Aq seorang yang sangat keras kepala,means degil la kan???
25) Walaupun aq anak kampung tapi aq xreti masak,lol....
26) Seorang yang suka lelaki yg tinggi dan kelakar..
27) Sekarang sedang menyukai pelakon lelaki Syarul Rizwan,hahaha...


p/s: errkkks,terlebih plak fact aq....ok,bye...




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…