Langkau ke kandungan utama

Throwback-The Last Year 2013

Assalammualaikum…

Nah,hai tahun lepas punya story baru nak update..Tudiaaaaa…baq hang nampak nau malasnya, isk3…sedihh…Ala,tak kesahla…Aq actually xdak story nak update..Tu pasal cerita gak hal last year…Atau,senang faham adalah nak mengimbas balek jadual aktiviti yang penuh dikalendar 2013…

Bila dikenang balek, sepanjang tahun lepas merupakan tahun last aq study kat poli..And of coursela, macam2 kenangan pahit manis yg aq lalui ditahun lepas…Tapi,tetap menjadi kenangan yang terindah dalam hidupku..=)

Tak mola cerita panjang berjela jela..Asa sangat “rajin” plak nak taip,kahkah..Just recap jela jadual kat bawah based aktiviti dikalendar..Setiap list,hanyala berdasarkan aktiviti yg aq ingat tarikhnya sahaja,huhu…Tak hanya fokus  pada aktiviti yg aq terlibat sahaja, tapi merupakan tarikh yg paling terpenting,huhu…

à19/01/13: Birthday mak yg ke-53
à23/01/13: My Birthday ke-21
à1-2/04/2013: Event HO-TOUR WEEK
à21/08/2013: Birthday my cousin,Adam Hafiz yg ke-12
à06-08/09/13: Trip Package(Final Project SEM-6)
à26/09/13: Pre-Graduation Night
à01-04/10/2013: Expedition Trip To Krabi,Thailand
à24/10/2013: Birthday Mr.N,huhuhu..
à28/10/2013: Final Exam
à23/12/2013: Kenduri Arwah & Kesyukuran umah mak cikku

Ok,tu jela yg aq hengat..Before, i forgot,actually,last year,merupakan tahun yang tersangatlah, sedeh wat aq,coz aq telah clash dgn ex aq, A.F,but it’s so,okla…
Life must go on,right????..
Ok.,done..bye..




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…