Langkau ke kandungan utama

Pemenang Anugerah Skrin 2015

Assalammualaikum...

Semalam Anugerah Skrin 2015 dah berlangsung di PWTC...Aku dengan mak aku tengok kat tv jerr...
Openingnya, memang terbaiklah..Apalagi dengan persembahan Projek Band yang melibatkan pelakon drama dengan penyanyi...Perghhh, best baq hang...Thumbs up for them..
Tapi, sayangnya persembahan Azmil kurang bestla..:(

Berikut nama pemenang-pemenang:-

KATEGORI DRAMA

Drama Terbaik:
Lorong Kecil Ke Syurga

Pengarah Terbaik Drama:
Raja Mukhriz (Lorong Kecil Ke Syurga)

Lakon Tv Terbaik:
Joe Sidek (Lorong Kecil Ke Syurga)

Penyunting Terbaik Drama:
Akashdeep Singh (Lorong Kecil Ke Syurga)

Videografi Terbaik Drama:
Jamaludin Yaacob (Penyabong)

Pelakon Lelaki Terbaik Drama:
Amar Asyraf (Dari Pintu Neraka)

Pelakon Wanita Terbaik Drama:
Sara Ali (Hak)

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama:
Izuan Fitri (Penyabong)

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama:
Raja Ilya (Lorong Kecil Ke Syurga)

Drama Rantaian Komedi Terbaik:
Rubber Band

Drama Rantaian Terbaik:
Hidayahmu Ramadan

Drama Rantaian Popular Media Sosial:
Rindu awak 200%

KATEGORI FILEM

Filem Terbaik:
Lelaki Harapan Dunia

Pengarah Terbaik Filem:
Liew Seng Tat (Lelaki Harapan Dunia)

Lakon Layar Terbaik:
Liew Seng Tat (Lelaki Harapan Dunia)

Pelakon Lelaki Terbaik Filem:
Beto Kusyairy (Gila Baby)

Pelakon Wanita Terbaik Filem:
Lisa Surihani (Dendam Orang Mati)

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem:
Sharnaaz Ahmad (Gila Baby)

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem:
Ayu Raudhah (Lagenda Budak Setan 3-KASYAH)

KATEGORI PENERBITAN DALAM

Rancangan Bual Bicara Terbaik:
Wanita Hari Ini : Banduan Akhir, Hazrena Mohamed Kassim

Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik:
Welcome To The Rail World, Mohd Zahir Zainuddin

Laporan Khas Berita Terbaik:
Berita Nasional 5: Kondosom Guhod, Farizie Morinding

Rancangan Hiburan Terbaik:
The Gadabout Barber,  Krishna M. Pathmasingam

Rancangan Anugerah Terbaik:
Anugerah Juara Lagu 29, Roslina Abdul Rahman

Rancangan Realiti Terbaik:
Mentor Legend: Konsert Akhir, Ahmad Shaifullizam Arshad

KATEGORI TEKNIKAL:

Videografi Terbaik:
Hip-Hoppin’ Asia (The Saga Continues)

Suntingan Terbaik:
The Gadabout Barber

Penataan Cahaya Siaran Langsung Terbaik:
Anugerah Juara Lagu 29

Penataan Bunyi Siaran Langsung Terbaik:
Mentor Legend Akhir

Rekabentuk Set Terbaik:
Mentor Legend Akhir

Montaj Terbaik:
Anugerah Juara Lagu 29

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…