Langkau ke kandungan utama

Review….My Favourite Product…

Assalammualaikum….

…mood:swing mood…

Aq still blogging,yeaaaaaaaa….huhu..Actually aq tak tawu nak bukak story tentang apa hari ni…So,aq nak decide wat story pasal produk2 yang sentiasa menjadi kesukaan aq…hoho…

Ok,pelbagai jenis produk yg berjenama yg semakin popular dikalangan pengguna2 di Malaysia ni,especially bagi remaja perempuan mcm aq ni,huhu… Tak kesahla apa jenis brand pun walaupun agak mahal pun pasti tetap jadi pilihan dihati…Sama ada produk kecantikan, kesihatan or fesyen.. Semuanya,pasti ada yg berjenama.. Tapi ia bergantung kepada minat dan bajet individu tu sendirik….

Bagi aq sendirik aq prefer produk yg berjenama walaupun maybe agak mahal skit, huhuhu… See,nampak tak betapa aq agak cerewet jugak dalam pemilihan produk,huhu..Actually,aq berniat nak cerewet, tapi aq Cuma memilih produk yang sudah sebati dengan jiwa aq…Disebabkan aq terbiasa dengan brand tu,maka aq akan tetap memilih produk yang sama atas sebab aq sukakan produknya….And sebab utama yg lain sebab kualitinya yg sangat bagus,huhu…Buatan Malaysia lagi..

Now,start aq story about my favourite product based on their categories:-

1)Make-Up
~~for make-up product aq lebih prefer menggunakan product dari brand “MAYBELLINE”…Aq mula guna product Maybelline dengan bedak kompaksnya since aq mula masuk poli..Masa aq sekolah menengah aq mula dengan produk dari “SILKY GIRL”..

~~Aq pakai produk Silky Girl lamala jugak..Pada permulaan aq pakai memang nampak sangat selesa bila pakai, especially,dia punya bedak compax..Tapi bila dah lama2 pakai aq dah rasa tak best sebab muka aq semakin berminyak bila pakai…And apabila cuaca panas muka kesan bedaknya akan cepat hilang dan kulit muka akan kering…

~~Berbanding bila aq start tukar ke Maybelline…ia memang sangat berbeza..Coz,bila aq pakai bedaknya ia tetap kekal walaupun dalam cuaca panas…Means,bedaknya still ada and tak cair..Tambahan lak spannya sangat lembut dan rata apabila bedak disapu...Until now,aq still guna produk Maybelline dan mungkin aq takkan tukar lagi produknya…Selain bedak kompaks,aq juga suka produknya yg laen, like, BB Cream, Foundation and Eye Liner…Memang bestla produk2 dia…And sesuai untuk kulit aq,huhu...Untuk bedak asas dia like Foundation and BB Cream dia pun sangat halus dan tak berminyak bila sapu…Harganya pun tak mahal sangat,just dalam RM16+++..




2)Deodorant
~~Untuk deodorant aq prefer guna produk dari “NIVEA”…Sebelum aq mula start dgn Nivea,aq selalu tukar2 brand deodorant masa zaman sekolah ag.Dari brand “Safi”,  “Avon” hingga ke “Rexona”..Tapi masa aq sekolah dulu jugak, aq lebih lama pakai yg “REXONA” punya brand…

~~Now,aq lebih suka Nivea punya sebab dia most paling wangi than Rexona punya brand,huhu…Actually,aq suka Nivea punya sebab dia punya deodorant yg Roll On punya bebola dia sangat lembut bila disapu..Baunya pun agak selesa digunakan…Even,yg spray punya pun sangat selesa digunakan.. Berbanding dengan Rexona aq rasa xselesa sangat bila pakai coz aq rasa dia punya deodorant tidak berapa kering..Bila peluh, ketiak cepat berbau dan senang basah…

~~Nivea punya sangat selesa, sebab dia cepat kering..Even berpeluh, dia tak berbau kuat and tak basah…Sebab tu aq prefer Nivea untuk aq..Kulit aq pun sesuai dgn brandnya..


3)Perfume
~~Bagi perfume plak aq hanya sukakan perfume dari “SILKY GIRL”..Antara perfume Silky Girl yg pernah aq try,Yg Sugar,Sweetheart,lebih kurg camtula jenis2 dia..Aq suka brand ni sebab bau dia sangat sedap dan rasa sangat tenang..Takla kuat sangat macam perfume lelaki punya,huhu…

~~Aq pernah je cuba brand yang laen,macam “Sweet Seventeen”,“Safi”,“Avon”  “Essenceture”,“Le’ Scenture”,(xsure betul ke ejaan ni???)tapi tak setanding dgn Silky Girl punya…Harganya pun berpatutan, RM14++..



4)Shampoo
~~Ok,for the shampoo pun agak memilih jugak..Serius,aq guna 2 brand shampoo,huhu…Memandangkan rambutku jenis rambut gugur,so aq prefer shampoo “PANTENE”…Amat berkesan dengan aq..Tapi untuk melembutkan rambut bak sutera aq guna “SUNSILK” punya brand yg botol warna pink…
Ok,tula antara brand yg paling aq suka guna…Walaupun maybe mahal tapi aq suka beli sebab kualiti dia and tahan lama…



Sampai sini dulu, jumpa lagi dilain entry…
Sekian, wassalam…
p/s:-add at my
à wechat:- i.d.:naziahm84
à instagram:-NaziahMat



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…