Langkau ke kandungan utama

Trip Final Project Sem 6

Assalammualaikum...

Hari tu aq dah updatekan entri pasal aq nk promote pakej group aq...

Alhamdulillah, trip itu telah pun berjalan dgn lancar. Trip ini telah bermula dari hujung minggu lepas lagi iaitu pd 6 September hingga 8 Sepetember..Baru semalam sahaja aq balik dari trip tu..Penat xpayah cakapla kan...Memang tersangat letihnya weiii berjalan..Sakit tumit kaki aq derr....

Seramai 18 orang yg telah join trip ini termasuklah lecturer penyelaras Final Project kami..sedih xdapat sambutan,sob...sob...Mungkin ada yang tahu dan yang xtahu, trip ini adalah merupakan Final Project aq bagi semester akhirku ini bg course aq Diploma in Tourism Management selama 3 hari 2 malam di Pulau Langkawi...Nampak tak betapa pulunnya aq cerita kat hampa dgn penuh lengkap,hohoho...

Kami bertolak dgn menaiki bot di jeti Kuala Perlis pd pukul 7 malam..Sampai kat sana terus shj kami check-in and then dinner..Malam tu hanya aktiviti "free and easy"...

Second day, bermulanya aktiviti kami, "island hopping"..Lokasinya, Pulau Beras Basah, Tasik Dayang Bunting and "Feeding Eagle",xingat tempatnya..Kilim Mangrove... lau tak salah .. Lepas tu, kami pun bertolak ke Beras Terbakar, Makam Mahsuri, Kompleks Hj. ismail Group,...Dah tak ingat lak pergi mana lg,isy3..Pada malamnya kami adakan aktiviti berBBQ di Pantai Chenang.. 

Untuk hari terakhirnya, kami pergi ke "Cable Car" Oriental Village, Kompleks Kraf, Galeria Perdana, MH Saujana Enterprise (Kedai menjual produk gamat),  Pekan Kuah, Dataran Helang, and Taman Lagenda..Pada pukul 7 malam jugak kami pun bertolak balik ke Perlis..

Rasanya, yang tu jela kot cerita perjalanan aktiviti sepanjang 3 hari 2 malam kami kat Pulau Langkawi...Nak cerita dgn penuh detail pun aq dah xlarat nak taip lg,huhuhu...
Next entri maybe aq akan cita lg lau aq rajin,hahaaha...Korang tengokla dulu, gamba2  yg aq kongsikan utk korang, tp tak banyak sebab sume gamba yg len ada pd membe aq..So, hanya ni jela yg jd tatapan mata korang..Tupun lau korang nak tgk,hikhikhik....


Keindahan kawasan laut dari atas "top centre" ketika menaiki "cable car"..


Kecantikan Pantai Pulau Beras Basah


Kat Galeria Perdana..Tiket masuk hanya RM3


Kat Cable Car



Taman Lagenda...

p/s:- habes wet demi pakej ni..Skang serabut lak nak cari wet utk trip Krabi lak,adoiiiiii...










Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammualaikum...
Hai sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???...
TARAAAAAA….

Haa….produk ni la..Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah mempunyai tujuh warna kesemuannya….And aq prefer utkku guna warna keempatnya, iaitu warna Koper Merah(seperti yg ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup uban misalnya,jangan risau…Kerana produk ni boleh diguna pakai solat..Kerana bahan2,dalamnya boleh sampai air ketika wudhuk….
TAPI!!!!!!...
Sebelum korang nak pakai,korang kena melakukan ujian alahan dan ujian serat terlebih dahulu…Tujuan ujian alahan adalah untuk menguji,sama ada,korang sesuai menggunakan produk ni atau tidak…Ujian serat bertujuan,utk menentukan…

Review Produk : Pewarna Rambut- Silkygirl Color Shine

Assalammualaikum...
Sebelum ini, aku dah sharekan tentang produk pewarna rambut Syurah.So, kali ni aku nak share tentang produk Silkygirl Color Shine..Aku baru saja beli kat Guardian dengan harga promosi Rm15 brapa sen ntah,lupa plak,huhu...

Ni yang aku beli tu..Belum pakai pun lagi haa..Panas lagi kuar dari oven,kehkeh...

Ok, ni yang ada dalam kotak.. • Ammonia-Free colorant (55ml) • Developer Cream (55ml) • After color conditioner (15ml) • Gloves • Instruction Leaflet
SILKYGIRL ColorShine HairColor dengan minyak argan dan minyak zaitun memberikan anda rambut yang kelihatan sihat, berseri dan semula jadi. Rumusan lembut tanpa ammonia ini melitupi uban 100%. Produk ini senang diguna meskipun pertama kali mencubanya..
Perapi intensive After-Color Conditioner yang disertakan mengandungi Wild Mango Butter, Panthenol dan Aloe Vera melembapkan rambut dari akar ke hujung rambut.


Reasons to Shine:
Ammonia-Free: >> Mata dan kulit kepala tidak akan rasa pedih lagi dengan rumusan tanpa ammon…

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...
 Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun..
Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang... 
Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p
Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicuci, bolehla potong nipis2 buah itu.Dah…