Langkau ke kandungan utama

23th Jan. Birthday : Letter For Myself

Assalammualaikum ...
안녕 (Annyeong)! Hai Naz. 23 January today right? How you feel about you turn to 25 years old pwincess? Terasa dah tua sangat kan? Kawen pun belum kan,keke... In this 25 years, macam2 benda yg dilalui kan.Pahit manis semuanya menjadi satu kenangan yg terindah. Dari kenangan zaman sekolah, zaman study dip., zaman bercintan cintun dll. Semuanya indah walaupun pahit bagai hempedu, dihiris sembilu,hikhik... 
Nak singkap semua memori satu persatu, memang tak cukup page.Sampai sehari pun xcukup. Just kasi pesanan jela.

Najiah, i hope you will be strong dalam menempuhi setiap dugaan, cabaran di tahun 2017, dalam usia 25 ni. Kuatkan semangatmu untuk meneruskan kehidupan. Bagi emosi pula, biarlah kita korbankan hati, hati sendiri yg kecewa asalkan org lain gembira dan senang hati. Sebab kita tahu,tak mudah untuk menjaga hati orang lain. Lain orang,lain hatinya.

 Najiah, setiap takdir mmg sudah tertulis utk kita.Tapi, kita sendiri yg mencorak dan menyusun jalan cerita hidup kita. Jalanilah hidupmu dengan rasa gembira. Teruskanlah perjalanan sehingga ke penghujungnya. Senyumlah dikala kau gembira, dan menangislah di saat kau bersedih sambil berkata "Gwaenchanha, you are strong girl.."

Najiah, biarlah org nak cakap apa pun pasalmu. Biarlah seluruh dunia mengutuk,mengkecammu, asalkan hanya dirimu yg tahu apa sebenarnya hatimu. Diorang takkan pernah memahami apa yg kita rasa,apa yg kita lalui..Diorang tak tahu. Segala masalah biarlah kita saja yg tahu. Hidup bukan untuk susahkan org,hidup untuk gembirakan hati sendiri.

Najiah, untuk terakhirnya... Jangan paksakan hati untuk mencintai insan yg bernama lelaki jika hatimu tidak terbuka untuk mencintai dan menerimanya. Nanti kelak,hatimu akan terluka lagi. Juga jangan terlalu fikir dan berharap pada cinta lagi. Biarlah ia sendiri hadir dengan keikhlasan. 

Sekian, 사랑해 (saranghae ) Najiah. I love u olls.. Thank you for be happy..Daa..

~Naziah bt Mat~
@pynkynaz

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pewarna Rambut Shurah

Assalammuala ikum... Ha i sume…Hari ni punya entri adalah sebab aq nak cite and kongsikan satu produk yg sangat aq suka guna,huhuhu….Mungkin ada yg pernah guna dan ada yg belum pernah guna lagi produk ni kan???So,aq akan cite kat korang pasal produk ni… Produk ape???... TARAAAAAA… . Haa….produk n i la.. Pewarna rambut shurah… Perwarna rambut shurah  mempunya i tujuh warna kesemuannya….And aq prefer      utkku guna warna keempatnya, iaitu warna  Koper Merah   (seperti yg  ditunjukkan dalam gambar)…Harganya,sangat2la berpatutan dan mampu dibeli, iaitu hanya dlm RM15.90 shj (sekotak)… Kepada korang yang beragama Islam,yg nak cuba produk ni,untuk menutup ub...

[UPDATE] Biodata SEVENTEEN

INTRODUCTION: Seventeen merupakan boyband baru asal Korea Selatan bentukan Pledis Entertainment. Grup ini beranggotakan 13 orang dengan rata-rata usia 17 tahun. Mereka terdiri dari S.coups, Junghan, Joshua, Jun, Hoshi, Wonwoo, Woozi, DK, Mingyu, The8, Seungkwan, Vernon, Dino. Seventeen juga di bahagi dalam 3 unit iaitu Vocal Team, Hip Hop Team dan Performance Team. Anggota Seventeen sendiri terpilih setelah melalui rangkaian ujibakat pada program acara mereka sendiri yaitu 'SEVENTEEN TV'. Program tersebut sebagai saranan pelatihan para calon itu untuk belajar bagaimana cara menghibur penonton. Sebelum debut, adik dari After School, NU'EST & Hello Venus ini juga telah tampil dalam program "SEVENTEEN Project - Debut Big Plan" yang ditayang MBC Music, yang menunjukkan persiapan debut mereka. Seventeen memulakan debutnya pada tanggal 29 Mei 2015 dengan lagu “Adore U” yang juga merupakan bahagian dari album mini pertamanya ’17 Car...

Resepi : Kerepek Buah Sukun

Hai...  Untuk entry hari ni aku nak share cara nak wat kerepek..Kerepek Ubi kah??Ohh...tidak,tidak..Bukan kerepek ubi ye kakak habang sekelian... Tapi kerepek buah sukun.. Pada sapa yang tawu rupa buah sukun pasti ada yang tawu buah ini boleh dimakan dengan cara buat kuih.Tapi, aku suka buat ala2 kerepek or keropok.Sodap baq hang...  Ok, aku akan share cara nak buatnya.Caranya senang.Pejam mata dah boleh buat..Mungkin ada yang da tawu cara nak wat, tapi aku still nak bagitahu jugak,huhu...Aku akan story terus dalam cara nak buatnya, bahan2nya korang terus detect kat dalam cara2 tu ehh...:p Cara2nya:  1) Kupas buah sukun.Buang kulit tebalnya tu. 2) Then, belah buah itu.Belah ikut bentuk sederhana kecil or besar.Ikutla cara sendiri untuk memudahkan untuk potong nipis buahnya. 3) Sebelum nak potong nipis, cucila dahulu buah itu bersih2 untuk buangkan getahnya.Jangan risau, getahnya tak macam getah buah nangka.Basuh dengan air jaa. 4) Dah bersih dicu...